Tre tiltalt for menneskesmugling

Oslo (ANB): Etter ett års etterforskning er tre menn i Rogaland nå tiltalt i forbindelse med menneskesmugling fra Vietnam til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Rogaland har tatt ut tiltale mot tre personer, og besluttet forelegg mot to, i den omfattende saken om menneskesmugling.

En av mennene er tiltalt for å ha drevet organisert menneskesmugling i perioden fra 2003 til april i fjor.

– Virksomheten besto i å sørge for at vietnamesiske borgere ble giftet proforma med personer bosatt i Norge, slik at de vietnamesiske borgerne deretter kunne søke familiegjenforening og få arbeids- eller oppholdstillatelse her, opplyser Erling Rossavik i Rogaland politidistrikt. Denne mannen risikerer seks års fengsel.

De to andre mennene er tiltalt for å ha inngått proforma-ekteskap med vietnamesiske borgere i vinnings hensikt, og ved dette ha hjulpet utlendingene til ulovlig innreise i Norge. De risikerer tre års fengsel.

Forelegg mot to kvinner

Statsadvokaten har ilagt forelegg mot to kvinner, som politiet mener har gitt vesentlig uriktige opplysninger til norske utlendingsmyndigheter. De skal ha søkt om oppholdstillatelse gjennom familiegjenforening, etter inngåelse av proforma-ekteskap.

Rogaland politidistrikt har etterforsket saken i samarbeid med politiet i Telemark, Oslo, og Romerike i nesten et år. Også Kripos og Politiets utlendingsenhet har deltatt i etterforskningen, som betegnes som omfattende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer