Tre tiltalt for Politkovskaja-drapet

Ble skutt og drept utenfor hjemmet i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er tiltalt for drapet på den kritiske russiske journalisten Anna Politkovskaja i 2006, opplyser etterforskere onsdag.

De kunngjorde at ettforskningen av drapet på den fremtredende Kreml-kritikeren nå er avsluttet.

I tillegge til de tre som står tiltalt for drapet, er en tidligere ansatt i de hemmelige tjenestene tiltalt for å ha misbrukt sin makt og for utpressing, i forbindelse med saken.

Mannen som er utpekt som selve drapsmannen, er derimot på frifot.

- Jeg har sagt mange ganger at dette bare er første runde. Det er ikke over ennå, det vil bli en andre og en tredje runde, sier avisredaktør Sergej Sokolov i Novaya Gazeta, avisa der Politkovskaja jobbet.

Politkovskaja ble skutt og drept utenfor blokken hun bodde i oktober 2006. Kolleger og eksperter mener at drapet hadde sammenheng med arbeidet hennes som journalist. Blant annet skrev hun en rekke kritiske artikler om russiske soldaters fremferd i Tsjetsjenia.

(©NTB)

DREPT: Arkivbilde av journalist og forfatter Anna Politkovskaja fra da hun mottok Olof Palmeprisen for 2004 i Stockholm. Foto Claudio Bresciani / SCANPIX
DREPT: Arkivbilde av journalist og forfatter Anna Politkovskaja fra da hun mottok Olof Palmeprisen for 2004 i Stockholm. Foto Claudio Bresciani / SCANPIX Vis mer
Tre tiltalt for Politkovskaja-drapet