Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre timer etter helikopterulykken ble deres verste mareritt virkelighet. Nå minnes kollegaene Kjetil (51)

Kjetil Wathne vil bli husket som en som var likt av alle.

SØRGER: Frank Hotle (t.h.) og Linn Cecilie Moholt var kollegaer av den avdøde Kjetil Wathne (51). - Han var en person med utrolig godt humør, og han var godt likt av alle, sier Hotle.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SØRGER: Frank Hotle (t.h.) og Linn Cecilie Moholt var kollegaer av den avdøde Kjetil Wathne (51). - Han var en person med utrolig godt humør, og han var godt likt av alle, sier Hotle. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKØY (Dagbladet): Da et Super Puma-helikopter på vei fra Gullfaks B i Nordsjøen til Flesland lufthavn i Bergen styrtet ved Turøy i Hordaland fredag, gikk det én ting gjennom hodene hos de ansatte hos Karsten Moholt AS:

«Er én av våre om bord»?

- Godt likt av alle Tre timer seinere ble deres verste mareritt virkelighet: i ulykkeshelikopteret satt det én av deres egne, den 51 år gamle industrimekanikeren Kjetil Wathne.

- Kjetil var en veldig faglig dyktig mekaniker. Han utførte sitt arbeid med stor flid og entusiasme, og stilte alltid opp. Man kunne alltid ringe ham, og han var på jobb uansett om det var dag eller natt, sier Frank Hotle, Wathnes nærmeste leder i bedriften.

Dagbladet møter ham og administrerende direktør, Linn Cecilie Moholt i Karsten Moholt i bedriftens kontor på Askøy utenfor Bergen.

Hotle og Wathne jobbet mye sammen før Hotle ble leder i selskapet. Første gang de traff hverandre var ute på Gullfaks C.

- Han var en person med utrolig godt humør, og han var godt likt av alle. Han hadde humor. Samme tullete humor som jeg har selv, sier Hotle.

- Han var sindig, skaket seg aldri opp over noe. Han hadde en ro med det han gjorde, og måten han var på, som smittet over på andre. Alt ordnet seg.

Ivrig Liverpool-supporter Da politiet offentliggjorde de første navnene til de som omkom i den tragiske helikopterstyrten, sendte Karsten Moholt AS ut en melding med en beskrivelse av Wathne. I meldinga ble det lagt vekt på at Wathne var en ihuga Liverpool-supporter.

- Så snart han hadde sjansen, kom han seg til England for å se kamp. Han var mer hooligan enn det jeg er, sier Hotle og ler.

I tillegg til at Wathne var hakket mer opptatt av fotball enn det Hotle er, sto de også på motsatt side av et av Fotball-Englands største derbyer: Liverpool mot Manchester United.

Dem imellom førte det til mye godartet erting.

Musikkelsker Wathne var også en musikkelsker, og besøkte en lokal platebar i Bergen så ofte han fikk mulighet til det. Baren, Apollon, skrev selv et minneord om deres faste stamkunde.

- Det er en av de tingene jeg husker. Han kjøpte vinyl, tok seg en øl og koste seg, sier Hotle.

- Det er et vanvittig tungt tap, vi har mistet en fagmann av rang og en særdeles god arbeidskollega, legger han til.

På fredag, da beskjeden om at det hadde gått ned et Super Puma-helikopter, var selskapets første tanke å ivareta pårørende, hvis det ble nødvendig.

- Vi fant ut med stor sannsynlighet at det en person fra oss var om bord ganske tidlig. Vi kontaktet pårørende tidlig for å holde dem oppdatert, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt til Dagbladet.

Vanskelig ventetid Det tok ikke lengre enn tre timer å få det bekreftet, men tre timer var likevel uendelig lenge for kolleger og pårørende.

- Det var en vanskelig stund med venting, sier Moholt, og får et nikk fra Hotle som sitter ved siden av henne.

De pårørende kom opp til Karsten Moholt AS? kontorer på Askøy, og Linn Cecilie Moholt fulgte dem så til pårørendesenteret Statoil hadde opprettet ikke langt fra Flesland. Gjennom hele helgen ble pårørende ivaretatt av minst én person fra Karsten Moholt AS.

Men kollegene måtte også ta vare på hverandre.

- Vi kommer til å være til stede for hverandre og snakke om de gode minnene vi har om Kjetil, sier Hotle.

Hele Norges coronakart