Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telemark:

Tre tingretter har mottatt trussel: Bevæpnet politi bevoktet lokalene

Tre tingretter i Telemark har mottatt en «uspesifikk, men grov» trussel. Politiaksjonen er nå avviklet.

BEVÆPNET: Her bevokter politiet inngangen til Aust-Telemark tingrett. Tre tingretter i Telemark har mottatt en «uspesifikk, men grov» trussel Foto: Frode Stian Andersen
BEVÆPNET: Her bevokter politiet inngangen til Aust-Telemark tingrett. Tre tingretter i Telemark har mottatt en «uspesifikk, men grov» trussel Foto: Frode Stian Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet sier rundt 11:15 overfor Dagbladet at tiltakene de iverksatte i forbindelse med trusselen mot tingrettene nå er avviklet.

Politistasjonssjef i Skien, Annie Sandersen, sier at de har rundet av på bakgrunn av en trusselvurdering. Utover det ønsker hun ikke å kommentere ytterligere.

Bevæpnet politi omringet fredag formiddag flere rettslokaler i Telemark etter å ha mottatt en trussel torsdag. Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

Det er tingrettene i Skien, Notodden og Kviteseid som har mottatt trusselen.

En person skal ha ringt inn og truet med å sprenge en bombe eller bruke våpen i tingretten, erfarer TA.

Sandersen, bekrefter at de tre tingrettene har mottatt trusler.

Sandersen avkrefter at det dreier som en bombetrussel, men ønsker verken å bekrefte eller avkrefte om trusselen går ut på bruk av våpen.

- Det er bevæpnet politi til stede ved tingrettene i Skien og Notodden, og de vurderer hvilke tiltak som skal iverksettes, sa Sandersen da aksjonen fortsatt pågikk.

TRUSSEL: Bevæpnet politi bevokter to tingretter i Telemark etter at tingrettene i Telemark mottok en trussel.  Foto: Frode Stian Andersen.
TRUSSEL: Bevæpnet politi bevokter to tingretter i Telemark etter at tingrettene i Telemark mottok en trussel.  Foto: Frode Stian Andersen. Vis mer

- Trusselen som har kommet inn er uspesifikk, men vi opplever den som grov. Vi tar derfor situasjonen på alvor.

TAs journalist på Notodden meldte at politiet hadde plassert seg rundt hele bygningen til Aust-Telemark tingrett. Også ved Nedre Telemark tingrett i Skien hadde politiet stilt seg opp.

– Vi fikk inn en trussel mot tingrettene i Telemark, men de samme tiltakene som er satt i verk fra politiets side i Skien og på Notodden, er ikke opprettet i Kviteseid, sa Sandersen.

Tingrettene var i vanlig drift mens aksjonen pågikk.

Mottok trusselen i går

Trusselen ble mottatt i går. Sandersen sier at bakgrunnen for at tiltakene ikke ble igangsatt før i dag morges er et resultat av en trusselvurdering.

– Vi fikk melding fra politiet i går kveld om at det var trusler om skyting mot tingretten, sier sorenskriver Jahn Mydland ved tingretten i Skien til NRK.

Retten holdt åpent som vanlig, men politiet patruljerte området. De som skulle inn i bygningen ble kontrollert. Det var mye bevæpnet og sivilt politi på plass både i Skien og på Notodden.

POLTIBÅT: Politiet har hentet fram politibåten, viser et bilde en tipser har sendt inn. Foto: Frode Stian Andersen
POLTIBÅT: Politiet har hentet fram politibåten, viser et bilde en tipser har sendt inn. Foto: Frode Stian Andersen Vis mer

Frode Stian Andersen (41) befant seg utenfor Aust-Telemark tingrett på Notodden under aksjonen. Han sa at ingen slapp inn i tingretten via inngangen foran, og at de ble henvist til å bruke inngangen bak. Alle ble grundig kontrollert.

- Politiet kjører også rundt i området og kontrollerer, sa Andersen.

Andersen tipset også om at politiet hadde reist ut med politibåten. Årsaken til dette er foreløpig uvisst, og Sandersen i politiet ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for dette tiltaket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media