Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre topper i ledelsen i Universitetssykehuset Nord-Norge slutter

UNN-sjef Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland går av på dagen, melder iTromsø.

TRUSSELPÅSTANDER: UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland går etter trusselpåstander mot styrelederen i Helse Nord.
TRUSSELPÅSTANDER: UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland går etter trusselpåstander mot styrelederen i Helse Nord. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland går etter trusselpåstander mot styrelederen i Helse Nord.

Det er kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge som bekrefter avgangen overfor iTromsø. Det ble klart etter et ekstraordinært styremøte fredag, som følge av trusselpåstandene mot Tor Ingebrigtsen.

Det ble innkalt til møtet tidlig samme morgen etter at det onsdag kveld ble kjent at styreleder Marianne Telle i Helse Nord hadde følt seg truet av Ingebrigtsen i en telefonsamtale de hadde før jul.

Bakgrunnen for truslene skal ha sammenheng med en lokaliseringskonflikt etter at Helse Nord ønsket et såkalt PCI-senter for behandling av pasienter med hjerteinfarkt lagt til Bodø. Fra før er det bare UNN som har et slikt tilbud i Nord-Norge. Nyetableringen i Bodø skal ledelsen ved sykehuset i Tromsø ha vært sterkt imot.

​(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!