Tre turister kidnappet i Tyrkia

I protest mot tysk utenrikspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klatrefølget på tretten var oppe i 3200 meters høyde i Ararat-fjellet øst i Tyrkia, da fem væpnede menn stormet leiren og bortførte tre av turistene, melder Reuters. Ifølge tyrkiske myndigheter, er det den kurdiske PKK-geriljaen som står bak kidnappingen.

- Terroristene sa at de hadde kidnappet turistene som et motsvar på tyske myndigheters aksjoner overfor PKK-tilhengere og -sympatisører, sier guvernør Mehmet Cetin til det tyrkiske nyhetsbyrået i Anatolian.

Paramilitære soldater har iverksatt en aksjon for å redde de tyske turistene, og de gjenværende fjellklatrerne har blitt fraktet ned fra fjellet.


Cecilie Landsverk, Norges ambassadør til Tyrkia, sier til Dagbladet.no at Ararat-fjellet er et populært reisemål for norske turister.

- Vi noterer oss nå at tre tyskere har blitt kidnappet, og arbeider med å framskaffe mer informasjon fra våre kontakter, opplyser ambassadøren.

Hun har aldri hørt om at turister har blitt kidnappet i Tyrkia tidligere.

- Vi må absolutt se om det er grunnlag for å endre reiserådet til Tyrkia, men foreløpig avventer vi tyrkiske myndigheters vurdering om de skal fortsette å tillate turister i det østlige fjellområdet, sier Landsverk.

ARARAT-FJELLET: Dette bildet ble tatt i 2004, da forskere lette etter Noas ark på toppen av fjellet. Foto: NASA/Scanpix
ARARAT-FJELLET: Dette bildet ble tatt i 2004, da forskere lette etter Noas ark på toppen av fjellet. Foto: NASA/Scanpix Vis mer