Tre turister kidnappet i Tyrkia

I protest mot tysk utenrikspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klatrefølget på tretten var oppe i 3200 meters høyde i Ararat-fjellet øst i Tyrkia, da fem væpnede menn stormet leiren og bortførte tre av turistene, melder Reuters. Ifølge tyrkiske myndigheter, er det den kurdiske PKK-geriljaen som står bak kidnappingen.

- Terroristene sa at de hadde kidnappet turistene som et motsvar på tyske myndigheters aksjoner overfor PKK-tilhengere og -sympatisører, sier guvernør Mehmet Cetin til det tyrkiske nyhetsbyrået i Anatolian.

Paramilitære soldater har iverksatt en aksjon for å redde de tyske turistene, og de gjenværende fjellklatrerne har blitt fraktet ned fra fjellet.

Cecilie Landsverk, Norges ambassadør til Tyrkia, sier til Dagbladet.no at Ararat-fjellet er et populært reisemål for norske turister.

- Vi noterer oss nå at tre tyskere har blitt kidnappet, og arbeider med å framskaffe mer informasjon fra våre kontakter, opplyser ambassadøren.

Hun har aldri hørt om at turister har blitt kidnappet i Tyrkia tidligere.

- Vi må absolutt se om det er grunnlag for å endre reiserådet til Tyrkia, men foreløpig avventer vi tyrkiske myndigheters vurdering om de skal fortsette å tillate turister i det østlige fjellområdet, sier Landsverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer