Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre tyskere omkom i flystyrt

Ble funnet omkommet inne i flyvraket ved Bjugn.

KRASJET:  Tre tyskere omkom da et småfly traff en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune.
Foto: Kim Roger Asphaug / NTB scanpix
KRASJET: Tre tyskere omkom da et småfly traff en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune. Foto: Kim Roger Asphaug / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre personene som mistet livet da et småfly styrtet i en fjellvegg ved Bjugn i ettermiddag er tyske statsborgere.

Det bekrefter politiet.

- Vi er nå i ferd med å foreta varsling via den tyske ambassaden, sier politioverbetjent Lars Melvold til Dagbladet.

Det lille flyet, av typen Cessna, var en del av et følge med to andre småfly, og politiet har fått opplysninger om de omkomnes identitet etter avhør av de andre i følget.

- Vi har fått opplyst at de er medlemmer i en flyklubb og har vært i Lofoten på fiske. Nå var de på vei hjemover, men skulle innom Værnes i alle fall for å tanke. De to andre flyene ankom Værnes som planlagt og tas nå hånd om av kriseteamet i Stjørdal kommune, sier Melvold.

Personene som fløy i de andre flyene, også de tyske statsborgere, har ikke vært vitne til selve styrten.

- De var ikke kjent med havariet før de fikk vite om det på Værnes, så de har nok fløyet litt forskjellige ruter, sier han.

 Flyet som havarerte skal ha fløyet lavt.

- Vi har vitneobservasjoner som sier dette. Fjellskrenten de traff er ikke høyere enn 240 meter. I tillegg var det lite gunstig vær med lavt skydekke og regn, opplyser Melvold.

Politiet ble varslet om flystyrten klokka 12.30. Først rundt en time og tre kvarter etter meldingen ble de tre om bord funnet omkommet.

-Årsaken til dette er at det var brannfare ved vraket. Man måtte derfor vente, sier pressetalsmann Per Fjeld ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Adressa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media