Tre ukers omfattende leteaksjon: Håkon (76) er sporløst forsvunnet

Tre uker etter at Håkon Olsen forsvant, er det fremdeles ingen spor etter 76-åringen. Politiet i Oslo har aldri tidligere hatt en så lang leteaksjon etter en dement pasient.

SAVNET: 76 år gamle Håkon Olsen forsvant fra Madserudhjemmet i Oslo 28. juli. Foto: Privat
SAVNET: 76 år gamle Håkon Olsen forsvant fra Madserudhjemmet i Oslo 28. juli. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en helt unik sak. Vi har aldri hatt tilfeller der det tar så lang tid før en forsvunnet dement person blir funnet.

Det sier Jørgen Syversen ved savnetgruppa hos politiet i Oslo. Saken han viser til er leteaksjonen etter savnede Håkon Olsen. 76-åringen forsvant fra Madserudhjemmet i Oslo ved midnattstider natt til 28. juli. Tre uker senere står politiet fremdeles uten spor.

Overlevelsesinstinkt

- Vi søker nå etter antatt omkommet. Vi anser mulighetene for at vi finner han i live som små. Men han er beskrevet av leger som en vandrer med overlevelsesinstinkt. Han er i god fysisk form og kan forflytte seg over store avstander, sier Syversen.

En rekke tips har kommet inn til politiet siden forsvinningen i slutten av juli. Nå er politiet desperate etter nye informasjon for å holde oppe håpet om å finne mannen i live.

- Saken har høy prioritet fortsatt, men vi er avhengige av publikums hjelp for å komme videre. Vi har fått tips om observasjoner, men disse har så langt ikke gitt resultat, sier Syversen.

Omfattende leteaksjon

Både politi, helikopter og hunder i tillegg til frivillige letemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Redningshund Organisasjon, Norsk Radio Relæ Liga, NITRO-gruppa og Norsk Folkehjelp har deltatt i den omfattende leteaksjonen. Konkrete søk ble raskt gjennomført i nærområdet til Madserudhjemmet etter at Olsen forsvant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer