ULVEJAKT: Ulvejakta starter lørdag, og kvoten på tre individer står fast. Bildet viser den merkede alfahannen i Linnekleppflokken. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
ULVEJAKT: Ulvejakta starter lørdag, og kvoten på tre individer står fast. Bildet viser den merkede alfahannen i Linnekleppflokken. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Tre ulver skal drepes

Ulvejakta starter som planlagt lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når ulvejakta omsider starter lørdag, står kvoten på tre dyr fast. Men Miljøverndepartementet vil verne lederparet i Julussa-reviret, og innskrenker dermed fellingsområdet.

Lisensjakta på ulv skulle egentlig startet 1. oktober, men ble utsatt fordi naturvernorganisasjoner klaget på kvoten. Organisasjonene krevde at kvoten reduseres til null, men rovviltnemndene i Hedmark og i Oslo, Akershus og Østfold sto fast på det opprinnelige vedtaket.

Opprettholder Dermed gikk saken videre til Miljøverndepartementet, som nå altså har bestemt å opprettholde kvotestørrelsen. Samtidig innskrenkes fellingsområdet for å skjerme ulveparet i Julussareviret i Elverum.

- En utilsiktet felling av lederparet i Julussa vil redusere muligheten for å nå bestandsmålet på tre helnorske ynglinger innenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv i 2012. Ledertispa i det reviret er i tillegg en av de viktigste ulvene vi har i Norge, sett fra et genetisk perspektiv, sier statssekretær Heidi Sørensen i en pressemelding fra Miljøverndepartementet.

Skuffet Lisensfellingsområdet er avgrenset til de delene av Hedmark som ligger utenfor ulvesonen og sør for Stor-Elvdal kommune, samt de delene av Akershus som ligger utenfor ulvesonen og øst for Vorma.

Klagene på kvoten kom fra Norges Naturvernforbund, Norges Miljøvernforbund og WWF.

Naturvernforbundet er skuffet over vedtaket.

- Med de ulvene som allerede er drept i år, står vi nå i fare for å miste nærmere 40 prosent av de kjente ulvene i Norge, sier leder Lars Haltbrekken til Nationen.

(NTB)