Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Tre ulver skutt på tre uker

Mer erfaring har gjort ulvejegerne mer effektive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer erfaring har gjort ulvejegerne mer effektive. I løpet av noen få uker har tre fellingstillatelser ført til at tre ulver er skutt i Oppland og Hedmark.

Det som ifølge Gudbrandsdølen Dagningen før ble beskrevet som å lete etter nåla i høystakken, er altså i ferd med virkelig å bli en «lisens til å drepe».

- Det er ingen tvil om at det er krevende å jakte ulv, men vi ser resultater av at jegere over tid har tilegnet seg kunnskap om dyrene, hvordan de bruker terrenget og atferden, sier Esben Bø i Statens naturoppsyn.

Fredag ble en ulv skutt av et kommunalt jaktlag etter å ha tatt 14 lam på en gård i Søre Ål. I Stange måtte en ulv bøte med livet 28. mai, mens en annen ulv be skutt i Ringebu 17. mai, den fjerde i år i den kommunen.

- Vi lærte mye i fjor, både hvordan ulven går og hvordan den oppfører seg. Da det i år ble iverksatt ny fellingstillatelse, vandret også denne ulven i de samme trekkene som i fjor, sier Tore Kleven, som leder skadefellingslaget i Ringebu. Bruk av sporhund har også medvirket til at ulvejakten er blitt mer effektiv, og Kleven peker på ytterligere to faktorer:

- Folk er blitt flinkere til å varsle raskt om observasjoner, og ikke minst er vi i skadefellingslaget lojale mot strategien.

(NTB)