Tre ungdommer innlagt med alkoholforgiftning

En 14 år gammel gutt ligger i respirator.

INNLAGT: TRe ungdommer ble innlagt på Innherred sykehus i Levanger med alkoholforgiftning i natt. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
INNLAGT: TRe ungdommer ble innlagt på Innherred sykehus i Levanger med alkoholforgiftning i natt. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre ungdommer ble natt til søndag sendt til sykehus i Levanger med alvorlig alkoholforgiftning.

En gutt på 14 år, ei jente 17 år og en gutt som politiet ikke kjenner alderen på, er sendt til sykehuset Levanger med alkoholforgiftning natt til søndag.

- Det er svært uvanlig at vi får tre så alvorlge tilfeller på en og samme natt, sier sier Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Ungdommene er fra Innherredsområdet i Nord-Trøndelag og hadde drukket vodka lørdag kveld, skriver Trønder-Avisa.

Den 17 år gamle jenta ble funnet overstadig beruset av en politipatrulje i Levanger sentrum, og bragt til sykehus.

Svært alvorlig Politiet ble tilkalt til en festen i en enebolig fordi en gutt var overstadig beruset. Da de kom til festen var tilstanden så alvorlig for 14-åringen at ambulanse ble tilkalt.

Politiet måtte kjøre ambulansen - Det er bekymringsfullt at de drikker så mye. En av dem holdt faktisk på å stryke med, men heldigvis var det noen på festen som hadde skjønt at det var alvorlig. Det var så ille at politiet måtte kjøre ambulansen så begge de ambulanseansatte kunne behandle pasienten, sier Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

De tre er bosatt i Inderøy, Levanger og Skogn. En 14 år gammel gutt ligger i respirator, mens ei ung jente holdes på sykehuset til observasjon. Tilstanden til den tredje er foreløpig ukjent.

Politiet mistenkte først at de tre kunne ha drukket av samme type sprit, og at det dermed kunne være grunn til å tro at det er noe farlig og giftig sprit i omløp.

For mye alkohol - Etterforskningen utover dagen i dag har vist at de hadde drukket forskjellig typer alkohol. Dette underbygger det som Sykehuset Levanger har uttalt om at det mest sansynlig ikke var giftig sprit. I alle tre tilfellene var det snakk om at alkoholinntaket var alt for høyt,  sier Evensen.

Politiet ser svært alvorlig på saken, og vil fortsette etterforskningen i utover dagen. De har vært i kontakt med foreldrene og de foresatte til alle tre ungdommene.

- De foresatte vi har vært i kontakt med, både til de tre som ble alkoholforgiftet og foreldre til de andre ungdommene som var tilstede på festene, har tatt dette med det aller største alvor. Disse kommer til å bli fulgt opp på en ordfentlig måte, sier Evensen.

- Drikker ungdommene stadig mer?

- Dette er vel et problem som er der hele tiden. Det er forskjell på by og land og det er nok en mer utbredt kultur på landsbygda for at det drikkes mye. Men det er en ukultur at barn under 18 år drikker alkohol. Vi jobber mye med dette i vårt politidistrikt, sier Morten Evensen til Dagbladet.