UVITEN:  Eduardo Peraza til venstre i bildet forteller at han var helt uviten til at det bodde noen jenter i naboleiligheten. Fernando Richter (34, stefaren til jentene) og Sophia Richter (32, mora til jentene) til høyre i bildet er mistenkt å holde jentene fanget. Alle foto: AP.
UVITEN: Eduardo Peraza til venstre i bildet forteller at han var helt uviten til at det bodde noen jenter i naboleiligheten. Fernando Richter (34, stefaren til jentene) og Sophia Richter (32, mora til jentene) til høyre i bildet er mistenkt å holde jentene fanget. Alle foto: AP.Vis mer

Tre unge jenter holdt fanget i to år. Naboen: - Jeg visste ikke at det bodde barn der

Plutselig banket en av jentene barfot og forskrekket på døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg visste ikke engang at det var barn som levde i den leiligheten, sier Eduardo Peraza til LA Times i dag.

I over to år har skal naboene hans, Fernando Richter (34, stefaren til jentene) og Sophia Richter (32, mora til jentene) ha holdt sine tre jenter på 12, 13 og 17 år fanget som slaver i hjemmet.

Helt fram til da de to yngste jentene klarte å rømme over til en av naboene etter at stefaren til jentene angivelig skal ha truet dem med kniv. Den eldste jenta ble funnet da politiet stormet leiligheten etter nabovarsel.

Philip, bor i nabohuset til Richter-familien, forteller at kona åpna døra da en veldig forskremt jente sto barfot ved dørterskelen deres for to dager sida.

- Hun gjentok flere ganger at stefaren deres hadde en kniv, og at han forsøkte å bryte seg inn på rommet og skade dem. De var også veldig redde for at mora deres skulle bli drept av stefaren, sier Philip til LA Times.

- Jentene luktet avføring Naboen forteller at jentene skal ha sett veldig skitne og slitne ut, i tillegg til at de bar en sterk lukt av avføring. Da politiet fikk inn meldingen fant de den eldste jenta i leiligheten liggende på rommet sitt.

Hun fikk ikke med seg noe, fordi det ble spilt så høy musikk fra foreldrene som styrte lyden fra et annet sted i leiligheten, og rommet hennes var lydisolert.

De tre jentene er nå tatt vare på av politiet.

- Vi kommer ikke til å separere dem nå, og skal gjøre alt vi kan for å ta godt vare på dem, sier politisjefen i Tucson-politiet.

Rystende detaljer Det har tidligere kommet fram rystende detaljer fra politiet i Tucson, USA. Jentene skal ha blitt filmet 24 timer i døgnet og foreldrene spilte musikk på rommet deres døgnet rundt.

I tillegg til at jentene ikke fikk dusje mer enn én gang på seks måneder, så hadde alle soverommene installerte avanserte alarmsystemer og rommene var lydisolerte, og de skal ha blitt tvunget til å drikke møkkete vann fra badekaret.

 POLITISJEF:  Roberto Villaseñor forteller at politiet gjør alt de kan for å holde jentene samlet og forsøker å ta godt vare på dem.
POLITISJEF: Roberto Villaseñor forteller at politiet gjør alt de kan for å holde jentene samlet og forsøker å ta godt vare på dem. Vis mer

I tillegg fikk jentene kun mat en gang om dagen. Alle jentene skal også ha blitt holdt fanget i separate rom i huset og mora og stefaren skal også ha slått dem med kleshengere og ledninger.

Viktig bevis Den eldste jenta i huset skrev dagbok, denne blir nå sentral i etterforskningen.

- Den inneholder mye informasjon som kan bli nyttig for å fastslå metodene som ble brukt, sier politisjef Roberto Villasenor i Tucson-politiet.

Mora er for øvrig nå mistenkt for kidnapping, fysisk og psykisk barnemishandling. Stefaren er mistenkt for kidnapping, fysisk og psykisk barnemishandling og seksuelle overgrep mot barn.

Ifølge politiinspektøren søker politiet også gjennom andre boliger som foreldrene til jentene hadde tilgang til i byen.

De tre jentene er nå tatt vare på av politiet.

 ETTERFORSKER:  Her jobber Tucson-politiet med etterforskningen i og utenfor leiligheten hvor jentene angivelig ble holdt en fangenskap nesten to år.
ETTERFORSKER: Her jobber Tucson-politiet med etterforskningen i og utenfor leiligheten hvor jentene angivelig ble holdt en fangenskap nesten to år. Vis mer