Tre unge speidere sitter værfaste på fjellet

Gikk seg vill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre speidere på 16, 19 og 20 år sitter i natt værfaste i fjellområdet Melands-Grønahei i Rogaland, etter at de sendte ut nødmelding klokka 14.50 på søndag.

— De hadde rotet seg bort i tåka, og visste ikke hvor de var, opplyste redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.no i natt.

Røde Kors-mannskaper forsøkte søndag å ta seg inn til området uten hell.

— Det er dårlig vær i området, med vind og lite sikt. Dermed har det ikke vært mulig å sende inn helikopter. Vi vurderer å gjøre det når det blir lyst, sa Vaage.

Forsøker på nytt i dag
I dag forsøker Røde Kors på nytt å ta seg inn i området for å forsøke å lokalisere de tre speiderne.

- Vi avventer rapport fra Røde Kors før vi foretar oss noe mere nå, sier redningsleder Johan Mansåker ved Hovedredningssentralen Sør Norge i dag tidlig.

De tre ungdommene var søndag kveld i kontakt med redningsmannskaper som forsøkte å geleide dem til ei turisthytte i området.

Det er imidlertid uvisst om de har funnet fram.

- Erfarne
- Vi håper det. Om ikke så har de med seg telt. Det er tre speidere som har vært ute en vinternatt før, så vi er optimistiske, sier Vaage.

Operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt sier de ikke har vært i kontakt med de tre personene på lang tid, men beskriver dem som «fjellvante gutter».

- De har erfaring og bra utstyr. Vi sender inn mannskaper når det blir lyst, sier Andersen til Dagbladet.no.