Tre unge speidere sitter værfaste på fjellet

Gikk seg vill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre speidere på 16, 19 og 20 år sitter i natt værfaste i fjellområdet Melands-Grønahei i Rogaland, etter at de sendte ut nødmelding klokka 14.50 på søndag.

— De hadde rotet seg bort i tåka, og visste ikke hvor de var, opplyste redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.no i natt.

Røde Kors-mannskaper forsøkte søndag å ta seg inn til området uten hell.— Det er dårlig vær i området, med vind og lite sikt. Dermed har det ikke vært mulig å sende inn helikopter. Vi vurderer å gjøre det når det blir lyst, sa Vaage.

Forsøker på nytt i dagI dag forsøker Røde Kors på nytt å ta seg inn i området for å forsøke å lokalisere de tre speiderne.

- Vi avventer rapport fra Røde Kors før vi foretar oss noe mere nå, sier redningsleder Johan Mansåker ved Hovedredningssentralen Sør Norge i dag tidlig.

De tre ungdommene var søndag kveld i kontakt med redningsmannskaper som forsøkte å geleide dem til ei turisthytte i området.

Det er imidlertid uvisst om de har funnet fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer