EVAKUERTE 18: Politiets spesialstyrker skal ha evakuert 18 personer etter gisselsituasjonen på Qwartz-kjøpesenteret ved Paris. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON/NTB scanpix
EVAKUERTE 18: Politiets spesialstyrker skal ha evakuert 18 personer etter gisselsituasjonen på Qwartz-kjøpesenteret ved Paris. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON/NTB scanpixVis mer

- Tre væpnede ranere skal være på rømmen etter gisseldrama nær Paris

Skal ha vært forsøk på væpnet ran - 18 evakuert fra butikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialstyrker skal ha evakuert 18 personer fra butikken, melder AFP 10.43 i formiddag.

Nyhetsbyrået AFP skriver på Twitter at rundt ti mennesker ble holdt innesperret i en butikk i Paris av væpnede menn. Det er ikke klart om de 18 er alle som var i butikken.

Ifølge den franske avisa Le Monde er tre gjerningspersoner nå på rømmen fra politiet.

Sky News skriver at de væpnede personene holder omkring ti mennesker inne i butikk tilhørende motekjeden Primark i Villeneuve-la-Garenne rundt 9 kilometer nord for sentrum av den franske hovedstaden.

Ifølge Le Parisien dreier det seg om et væpnet ran og at 18 personer var innesperret, informasjon som også andre franske medier viderebrakte.

- Rundt 6.30, tok to eller tre væpnede menn seg inn i en Primark-butikk for det vi tror er et ransforsøk. Politiets elitestyrke skal være sendt til stedet.

Ifølge TV-stasjonen BFM TV ligger butikken i kjøpesenteren Qwartz. En politikilde bekrefter at de ikke kjenner til hvor et titall ansatte befinner seg.

Ifølge Le Figaro skal en av de ansatte ha klart å sende en tekstmelding til kjæresten om at de var tatt av to væpnede menn. Le Parisien skriver at én av gjerningspersonene er ansatt i butikken.

Le Parisien sier at vitner rundt butikken skal ha hørt folk skrike: «De er væpnet, de er væpnet».

Ifølge nyhetsbyrået AP viser TV-bilder fra området flere politimenn utstyrt med beskyttelse som tar seg inn en sidedør til senteret. Nærområdet er avstengt av politiet.

Saken oppdateres