TOTALVRAK: Volkswagen Touranen de omkomne satt i, er fullstendig smadret etter sammenstøtet med Golfen. Foto: SWNS / NTB Scanpix
TOTALVRAK: Volkswagen Touranen de omkomne satt i, er fullstendig smadret etter sammenstøtet med Golfen. Foto: SWNS / NTB ScanpixVis mer

Tre voksne og et spedbarn drept i voldsom kollisjon i England

Kolliderte med bil som var på flukt fra politiet.

Fire personer, blant dem et spedbarn, ble drept i en voldsom kollisjon i den engelske byen Sheffield i går kveld. Bilen de satt i, kolliderte med en bil som like før hadde stukket av fra politiet, melder Sky News.

- Først og fremst går mine tanker til ofrenes familier, som har mistet sine kjære i denne forferdelig tragiske hendelsen, sier politiets etterforskningsleder Jude Ashmore i en pressemelding

Skulle svinge av

Ulykken skjedde noen kilometer øst for Sheffield sentrum like før klokka 20 lokal tid. En Volkswagen Touran med sju personer var i ferd med å svinge til høyre i et kryss da den ble truffet av en Volkswagen Golf i høy hastighet.

Politiet i South Yorkshire skriver i pressemeldingen at de omkomne er to menn på 35 og 50 år, en 41-årig kvinne og en gutt på 1 år. Tre andre personer i Touranen ble skadd - en 22-årig kvinne og ei 3-årig jente ligger på sykehus med livstruende skader, og ytterligere en kvinne har fått alvorlige skader.

I Golfen, som altså like før var blitt jaget av politiet, satt tre menn/gutter på 17, 18 og 23 år. De pådro seg lettere skader.

Spesialenheten koblet inn

The Independent Office for Police Conduct (IOPC), den britiske spesialenheten for politisaker, har rutinemessig innledet etterforskning, fordi ulykken skjedde i forbindelse med en politijakt.

- Vi har ingen indikasjon på at politikjøretøyet kolliderte med et av de involverte kjøretøyene, sier Miranda Biddle, regiondirektør i IOPC, ifølge BBC News.

Politiinspektør Ashmore opplyser i pressemeldingen at betjenter i dag går rundt i nabolaget og snakker med beboere. Samtidig etterlyser hun vitner til ulykken.