ETTER FORHOLDENE BRA: Tre år gamle Shyla har det etter forholdene bra, til tross for den traumatiske opplevelsen. Foto: AP Photo/ New Zealand Herald/Scanpix
ETTER FORHOLDENE BRA: Tre år gamle Shyla har det etter forholdene bra, til tross for den traumatiske opplevelsen. Foto: AP Photo/ New Zealand Herald/ScanpixVis mer

Treåring alene med død mor i to døgn

Den newzealandske jenta overlevde på rester av lasagne og melk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Mamma vil ikke våkne, sa tre år gamle Shylah da politiet kom til leiligheten i Wellington i New Zealand der hun bodde sammen med sin mor Lauren Sibery. (28).

Hun hadde da vært alene i to døgn etter at moren falt død om på soverommet sitt, trolig etter å ha fått slag, ifølge New Zealand Herald.

Trøstet seg med bamsen Den lille jenta skjønte ikke hvorfor moren ble liggende på gulvet. Hun klarte å få i seg litt mat i de 48 timene hun var alene med den døde.

- Hun trøstet seg med yndlingsbamsen og spiste rester av lasagne fra kjøleskapet og drakk litt melk. Hun overlevde, men var noe dehydrert og ble innlagt på sykehus da hun ble funnet, opplyser politiet til avisa.

Laurens bror Pete Sibery pleide å snakke med søsteren på telefon hver kveld. Da han ikke fikk kontakt på to dager, ba han en venn gå forbi søsterens hus og sjekke at alt var i orden.  

Vennen fortalte at han kunne se Shyla gå rundt alene i huset, men at Lauren ikke var å se. Det fikk Pete Sibery til å alarmere politiet. 
Snakket gjennom kattedør Da de kom fram snakket de med den lille jenta gjennom en spesialdør til katten. Shylah, som ikke var høy nok til å rekke opp til sikkerhetslåsen ble bedt av politiet om å trekke et sofabord bort til døra. Hun stilte seg oppå det og klarte å åpne døra for betjentene.

Ifølge psykologer og læger som har behandlet jenta er hun bevisst og svært lei seg over at mora ikke kommer tilbake. Hun har det likevel etter omstendighetene bra.

  Laruens familie håper nå at de kan adoptere lille Shylah.