LIVSLØS. Det var ved dette lekestativet i Vegsundet barnehage i Ålesund den tre år gamle gutten ble funnet livløs i 12-tiden i dag. Årsaken til ulykken er enda ikke kjent. Gutten ligger nå i kunstig koma på intensivavdelingen til sykehuset i Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug
LIVSLØS. Det var ved dette lekestativet i Vegsundet barnehage i Ålesund den tre år gamle gutten ble funnet livløs i 12-tiden i dag. Årsaken til ulykken er enda ikke kjent. Gutten ligger nå i kunstig koma på intensivavdelingen til sykehuset i Ålesund. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

Treåring ble funnet livløs ved dette lekestativet

Situasjonen betegnes som svært alvorlig for den tre år gamle gutten som ble funnet ved et klatrestativ i barnehagen i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet): Tilstanden er alvorlig for en tre år gammel gutt som ble funnet livløs ved et lekestativ i Vegsundet barnehage i Ålesund rundt klokken 12 i dag.

Det bekrefter politiadvokat Kjell-Sigve Haugland til Dagbladet.

Etterforsker - Vi fikk melding om ulykken 12.54 og har hatt teknikere på stedet i ettermiddag for å kartlegge hva som kan ha skjedd.

- Hva har de funnet ut så langt?

- Det er for tidlig å konkludere med noe nå. Etterforskerne har sett på stedet der barnet ble funnet og vil gjøre videre undersøkelser i morgen. Nå vil vi i tillegg avhøre personalet ved barnehagen for å danne oss et bedre bilde av situasjonen.

- Kan du si noe om hvor lenge gutten kan ha ligget livløs før noen fant ham?

- Nei, det er for tidlig å si før vi har snakket med personalet. Vi vet heller ikke hvor mange barn eller voksne som oppholdt seg i umiddelbar nærhet av der barnet ble funnet, eller om dette har skjedd i barnehages utetid, sier Haugland.

- Arbeider dere ut fra at dette er en tragisk ulykke?

- Vi holder alle muligheter åpne og kan ikke konkludere med noe om hva som er årsaken til ulykken, men det framstår slik, ja, sier Haugland.

Klatreborg Det var ved et klatrestativ formet som en borg den tre år gamle gutten ble funnet. Klatrestativet har klatrenett, rutsjebane og stiger, og etter det Dagbladet får opplyst skal gutten ha blitt funnet like ved dette stativet.

Situasjonen for gutten er i ettermiddag svært alvorlig, men skal ikke være livstruende. Til NRK opplyser sykehuset i Ålesund at han er lagt i kunstig koma. Han er nå flyttet over til sykehusets intensivavdeling og ligger i respirator.

Krisehjelp Vegsundet barnehage ligger i indre bydel i Ålesund og har 70 barn i alderen 1 til 6 år. Da Dagbladet var i barnehagen i 16-tiden i ettermiddag satt de ansatte i møte. Barna i barnehagen var sendt hjem.

Bestyrer Nils Petter Solberg ønsket ikke å kommentere hendelsen ovenfor Dagbladet, men henviste til politiet.

De ansatte har fått tilbud om krisehjelp fra kommunens kriseteam.

Jentebaby døde Dette var ikke den eneste tragiske hendelsen i en norsk barnehage i dag. En et år gammel jentebaby ble i ettermiddag funnet død i barnevognen sin i en barnehage i Halden. Barnet ble forsøkt gjenopplivet, og fløyet med luftambulanse til sykehuset i Fredrikstad, men ble bekreftet dødt ved ankomst til sykehuset.

Ingenting på at det er noen kriminelt ved saken.