Treåring død etter fall i basseng

Nå vil familien advare.

DRUNKET: Isaac Powell ble bare tre år gammel. På årets første dag ble han tatt av livsforlengende behandling. Foto: GoFundMe
DRUNKET: Isaac Powell ble bare tre år gammel. På årets første dag ble han tatt av livsforlengende behandling. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Starten på det nye året ble et sant mareritt for en familie bosatt i forstaden Canning Vale i Perth, Australia.

Stephen Powell og Zahra Bakri overtok familiens nye hjem torsdag 29. desember. Seinere på kvelden skulle de etter planen feire Zahras brusdag - som fylte år samme dag.

I flyttekaoset forsvant imidlertid parets tre år gamle sønn Isaac.

Funnet hos naboen

Ifølge australske medier, lette foreldrene panisk etter treåringen i om lag 15 minutter, før nabobarna - som deltok i letingen - oppdaget guttens livløse kropp i sitt eget svømmebasseng.

Foreldrene utførte hjerte- og lungeredning fram til helsepersonell ankom stedet. Isaac ble hastet til Royal Perth-sykehuset, hvor han ble lagt i kunstig koma.

FAMILIE: Zahra Bakri, Stephen Powell og parets to barn. Foto: GoFundMe
FAMILIE: Zahra Bakri, Stephen Powell og parets to barn. Foto: GoFundMe Vis mer

- Et lite barn skal være trygg

Fire dager seinere, på årets aller første dag, tok foreldrene den vanskelige beslutningen om skru av sønnens respirator.

- I stedet for å feire nyttår, har jeg og familien min vært på barnesykehuset i Perth med søsteren min og mannen hennes. De har måttet ta den vanskelige avgjørelsen om å ta Isaac av livsforlengende behandling. En tragedie som dette kunne forhindres. Et lite barn skal være trygg i sitt eget hjem, skriver guttens tante Ummu Bakri i et lengre innlegg på Facebook.

Ifølge Bakris tekst, var to planker i gjerdet mellom familiens hus og naboens eiendom borte.

Vil flytte

Bakri skriver at hun ønsker å advare andre småbarnsfamilier.

- Det er helt forferdelig. Familien min er uten sitt lille barn, Isaac. Søsteren min vil hver framtidige bursdag bli hjemsøkt av sin tre år gamle sønns død, skriver tanta.

Venner av familien har opprettet en kronerulling for å hjelpe foreldrene med å finansiere treåringens begravelse - og samle inn nok penger slik at de kan leie seg et annet hus i tida framover.

Allerede ett døgn etter at siden ble opprettet, er det i skrivende stund samlet inn nærmere 200 000 norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer