USA

Treåring døde etter «eksorsisme»

Mora skal ha trodd at dattera var besatt av en «demon» fordi hun «våknet opp og skreik eller gråt periodevis».

DØDE: Politiet mener at tre år gamle Arely døde etter at familiemedlemmer holdt henne nede i sju timer for å «drive ut demoner». Foto: San Jose-politiet
DØDE: Politiet mener at tre år gamle Arely døde etter at familiemedlemmer holdt henne nede i sju timer for å «drive ut demoner». Foto: San Jose-politiet Vis mer
Publisert

Ei tre år gammel jente fra San Jose i California i USA døde etter at hun ble utsatt for en påstått eksorsisme på et bakrom i ei lokal kirke.

Ifølge San Jose-politiet skjedde hendelsen den 24. september 2021. Ved 08.12-tida på morgenen fikk politiet melding om et dødt barn.

- Stedet er en bolig med en provisorisk kirke på området, presiserer politiet i en pressemelding.

Funnet livløs

Nødetatene fant lille Arely (3) «livløs på gulvet i kirka». Politiet skal ha funnet flere skader rundt jentas øyne, ansikt, nakke og bryst.

Ifølge den lokale TV-kanalen NBC Bay Area skal ikke jenta ha fått noe å spise i løpet av de siste 20 timene hun levde - med unntak av knappe to desiliter med vann.

Nødetatene prøvde å gi livreddende hjelp på stedet, før barnet ble sendt til sykehus. Treåringen ble erklært død på sykehuset.

Drapsavdelingen i San Jose startet en etterforskning i samarbeid med påtalemyndigheten i fylket Santa Clara.

Klassifisert som drap

I begynnelsen av mai slo rettsmedisinere fast at treåringen døde av pustestopp som følge av kvelning, og de klassifiserte dødsfallet som et drap. Det skriver NBC Bay Area.

HJALP DRAPSMANN: Fengselsbetjent Vicki White skal ha hjulpet drapssiktet mann med å rømme fra sheriffkontoret. Video: Lauderdale County Sheriffs Office Vis mer

Dette er imidlertid ikke en rettslig avgjørelse, og det betyr ikke nødvendigvis at noen kommer til å bli siktet for drap.

Politiet identifiserte tre mistenkte: jentas mor, jentas onkel og hennes bestefar.

Flere uker etter dødsfallet la mora ut en video på YouTube, der hun snakket om dattera.

- Jeg kunne sittet her og vært negativ og sagt: «Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake i tid». Men det er ikke noe poeng i å gjøre det. For jeg kan ikke forandre det som har skjedd. Det er hva det er, sier hun.

- Vendt seg mot meg

I den 43 minutter lange videoen snakker hun flere ganger om dattera si, uten å komme inn på detaljer om hvordan hun døde.

- Mange har vendt seg mot meg etter at dattera mi døde. Mange har tenkt mye rart bare på grunn av hvordan situasjonen så ut. Men hvis du ikke var der, så vet du ikke hva som skjedde, sier hun.

Bare dager seinere, den 31. januar i år, ble mora arrestert og formelt siktet for barnemishandling med døden til følge.

Den 11. mai ble både jentas onkel og bestefar arrestert, siktet for barnemishandling med døden til følge.

Det er ikke kommet fram noen opplysninger om hva slags relasjon jentas far har hatt til familien.

Trodde dattera var besatt

Ifølge rettspapirer gjengitt av nyhetsbyrået Associated Press skal barnets mor angivelig ha trodd at dattera var besatt av en «demon» fordi hun «våknet opp og skreik eller gråt periodevis».

Mora og hennes bror oppsøkte derfor kirka, og ba pastoren - som også tilfeldigvis var Arelys bestefar - om å gjennomføre en «eksorsisme».

Mora skal angivelig ha holdt datteras nakke og klemt den, mens de to mennene holdt henne nede. Hun skal også ha forhindret barnet fra å spise mens «eksorsismen» pågikk, mener politiet.

Holdt jenta nede

Familien skal ha forklart til politiet at tre familiemedlemmer holdt jenta nede i totalt sju timer. Ifølge politiets etterforskere skal ingen ha ringt nødtelefonen før minst to timer etter at treåringen døde.

Det skriver NBC Bay Area.

Mora sitter nå i fengsel uten mulighet til å kausjonere seg ut. Hun har takket nei til å la seg intervjue av NBC Bay Area.

Hun risikerer nå en potensiell livstidsdom dersom hun blir dømt.

Politiet i San Jose ønsker ikke å gi utfyllende kommentarer om saken, ettersom den fremdeles er under etterforskning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer