Treåring døde i overopphetet bil

- Moren gråt og ropte om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går døde en tre år gammel gutt i en overopphetet bil i Houston i USA.

Ifølge nettavisa KHOU, skal gutten ha gått ut av huset, og satt seg i en bil som sto på parkeringsplassen utenfor.

Det mest realistiske scenarioet er at treåringen kom seg inn gjennom en av dørene foran i bilen. Så kravlet han til baksetet. Derfra kom han seg ikke ut igjen, på grunn av barnesikringen på dørene.

DØDSFELLE: I illustrasjonsvideoen «One Decision» fra 2013 ser man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer


- Spinnvilt

- Moren gråt og ropte om hjelp, sier nabo Marlene Gonzales til den amerikanske avisa.

Det var familien selv som ringte etter ambulanse. Gutten skal, ifølge flere naboer, ha vært bevisstløs da legepersonell hentet ham ut.

- En helt spinnvill ulykke. Den lille gutten var ute og lekte. Ingen så eller hørte at han gikk ut døra. Alt som har med barn å gjøre, spesielt når de er så små som dette, gjør vondt, sa nabo Chris Johnson.

Brannvesenet minner nå befolkningen om farene ved varme temperaturer.

- Vi ønsker å minne alle om at økende sommertemperaturer kan resultere i en høyere risiko for heteslag, som igjen kan føre til hjerneskade og død hos barn som blir sittende i varme biler, uttalte en talsmann for det lokale brannvesenet.


40-50 grader i Norge

- OM SOMMEREN ER BILEN LIK EN OVN: Ved å putte en ustekt pizza i bilen i 30 minutter vil den frivillige organisasjonen Beterem å vise hvor varmt det faktisk blir i bilen. - Aldri la barn være igjen. Video: Beterem Vis mer

I år som i fjor, minner man om at barn kan dør som følge av varme. Ola Didrik Saugstad, professor i barnesykdommer ved UiO, sa for et år siden at hovedregelen må være å aldri la barn sitte alene i bilen.

- Man må verken la barn eller dyr være alene, selv ikke i noen minutter. Plutselig skjer det noe, og du glemmer at noen sitter igjen i bilen, sa han til Dagbladet i fjor.

i 2014 advarte barnelege ved Fredrikstad legesenter, Espen Kolsrud, mot det samme. På en vanlig, norsk sommerdag blir temperaturen inne i bilen fort 40 til 50 grader.

- Aldri etterlat barn i bilen på en varm sommerdag, selv om du kun skal en kort handletur på butikken, sa han til Dagbladet.