Treåring funnet død i Rana

Foreldrene pågrepet og siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To foreldre er pågrepet og siktet etter at en treåring ble funnet død 2. mars, melder Helgeland politidistrikt i en pressemelding.

- Opplysninger fra den foreløpige obduksjonsrapporten, sammenholdt med den øvrige etterforskningen, gjorde at politiet pågrep begge foreldrene. De er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette, skriver politiet.

Far ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Rana tingrett. Mor er av «helsemessige årsaker» løslatt mot meldeplikt, ifølge pressemeldingen.

Kjennelsen fra fengslingsmøtet er ikke klar.

Døde på sykehuset Ifølge Rana Blad var gutten i live da han ble bragt til Helgelandssykehuset avdeling Rana, men døde noe senere på sykehuset. Det var sykehuset som varslet politiet om dødsfallet.

- Barnets foreldre ble pågrepet i helgen, med bakgrunn i den foreløpige obduksjonsrapporten og øvrige opplysninger i saken, sier politiadvokat Jonas Nerdal til Dagbladet.

På det nåværende tidspunkt vil politiet ikke gå ut med dødsårsaken. Nerdal begrunner dette med at dette er opplysninger de vil konfrontere de siktede med i avhøret.

Foreldrene, et par i 30-årene, ble begge avhørt av politiet i helgen.

- De erkjenner ikke straffskyld for siktelsen om vold med døden til følge, og nekter også for å ha utsatt barnet for vold, ifølge  politiadvokaten.

Paret er bosatt i Nordre Helgeland. De har opphold i Norge, men er ikke norske statsborgere, ifølge politiet.

- Preget Mannens forsvarer John Erik Nygaard sier klienten tar siktelsen tungt.

- Jeg har vært i løpende kontakt med ham siden pågripelsen i helga, og han er sterkt preget av det som har hendt, sier Nygaard til Dagbladet, men vil ikke utdype saken nærmere.

- Jeg vil ikke gå noe nærmere inn på de faktiske forholdene eller det han har forklart i avhør, sier Nygaard.

De siktede har flere barn, som nå ivaretas av barnevernet.

- Saken har svært høy prioritet og vi bruker store ressurser på etterforskningen. Det har vært vurdert å koble inn Kripos, men det er foreløpig ikke blitt gjort. Vi fortsetter nå med avhør og andre etterforskningskritt. Vi er inne i en tidlig fase av etterforskningen og kan av hensyn til dette ikke gå ut med flere detaljer i saken, Nerdal.