Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treåring hentet livløs opp av elv

Falt i Junkerdalselva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilstanden er fremdeles uavklart etter at en tre år gammel gutt ble trukket livløs opp av Junkerdalelva i Saltdal i Nordland.

Til UNN Gutten ble fraktet direkte til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø, og ble tatt hånd om av akuttmedisinsk personell der omlag 15.20.

- Tilstanden er foreløpig uavklart. Treåringen har nylig kommet inn og er inne til behandling nå, sier pressevakt Marit Einejord ved UNN til Dagbladet.

Helikopteret skulle først til Bodø, men det ble bestemt underveis å fly direkte til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

- Det er medisinske årsaker til dette, sier vakthavende redningsleder Tor Erik Torkelsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Gutten tilhører en familie som er på påskebesøk hos slektninger i et hus omlag 60 meter fra elva. Hva som har skjedd er foreløpig uklart. En politipatrulje har startet etterforskning på stedet.

Lå i isvann Politibetjent Rune Strand på stedet sier til Saltenposten at han trolig har blitt ført noen hundre meter nedover den iskalde elva, men at det ikke er noen vitner til ulykka.

- Men vi har fått på det rene at gutten har ligget i vannet mellom fem til ti minutter før han ble hentet opp, sier operasjonsleder André Almbakk ved Salten politidistrikt til Dagbladet.

Det var klokken 12.57 at politiet fikk beskjed om ulykken

- Det er isvann og svært kaldt i elva, sier Almbakk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media