Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treåring innlagt med nyresvikt

Sjekkes for E.coli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei tre år gammel jente fra Hordaland er innlagt med den alvorlige nyresykdommen HUS, og kan være det 18. E.coli-tilfellet, melder Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Venter på prøveresultater

Jenta ble syk 2. april, og prøver blir nå undersøkt for å fastslå om det dreier seg om den farlige bakterien E.coli O103 eller ikke. Prøveresultatene vil være klare om noen dager.

Folkehelseinstituttet tar jentas sykdom på alvor.

- Vi følger opp dette tilfellet som om det skulle være pasient nummer 18, men det vet vi ikke ennå, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland, men legger til:

- Jenta har også vært i utlandet før hun ble syk. Det kan være at hun er smittet der, og at sykdommen ikke er knyttet til utbruddet i Norge.

Kartlegging

Det arbeides nå med å kartlegge hva jenta har spist før hun ble syk, gjennom intervjuer med jentas foreldre og barnehagen hun går i.

SYNDEREN?: Gildes spekepølser. Foto: SCANPIX
SYNDEREN?: Gildes spekepølser. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er over en måned siden forrige bekreftede E.coli-tilfelle, en gutt fra Troms som fikk diaré 28. februar etter å ha spist morrpølse fra Gilde.

Gildes kjøttdeig ble tidligere denne uka definitivt friskmeldt.

TAR SYKDOMSTILFELLET PÅ ALVOR: Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling