Treåring kjøpte gravemaskin på nettet

Pris: 80 000 kroner.

GRAVEMASKIN:  3-åringen Pipi Quinlan lekte seg på foreldrenes datamaskin, og endte opp med å by på en gravemaskin til 80 000 kroner. Foto: QILAI SHEN/EPA/SCANPIX
GRAVEMASKIN: 3-åringen Pipi Quinlan lekte seg på foreldrenes datamaskin, og endte opp med å by på en gravemaskin til 80 000 kroner. Foto: QILAI SHEN/EPA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre år gamle Pipi Quinlan fra Stanmore Bay, nord for Auckland på New Zealand, sto opp før foreldrene sine en morgen, og bestemte seg for å trykke litt på datamaskinen.

Hun kom rett inn på internettsiden til nettauksjonen TradeMe, hvor moren hadde vært innlogget dagen før for å by på leker.

- Da jeg sto opp og sjekket e-posten min, var det en mail fra TradeMe som informerte meg om at jeg hadde vunnet en auksjon, og en mail fra selgeren som gratulerte meg med kjøpet og sa «Jeg tror du vil elske denne gravemaskinen», sier Pipis mor, Sarah Quinlan, til The Rodney Times.

Moren hadde bydd på flere auksjoner med lekesett, og antok at et av settene inneholdt en leke-gravemaskin.

- Det var ikke før jeg leste e-postene en gang til, at jeg så at den kostet 20 000 dollar - og fikk mitt livs sjokk, forteller hun.
Gravemaskinen var av typen Kobelco og er verdt omkring 80 000 norske kroner.
Hun forteller at hun måtte spørre ektemannen om han hadde kjøpt en gravemaskin, men da han sa han ikke hadde gjort det, skjønte de raskt at det var tre år gamle Pipi som hadde handlet på nett.

De ringte umiddelbart til nettauksjonen for å forklare hva som hadde skjedd. Nettauksjonen ga eieren penger tilbake for auksjonskostadene, og gravemaskinen ligger nå ute til salgs på nytt.

Pipi har nå forbud mot å leke med datamaskinen på egen hånd, og foreldrene har slettet alle automatiske pålogginger på den.

// USA

Browse all jobs

{for result in results} <li> <h4> <a href="${result.url}">${result.jobtitle}</a> </h4> <p> <span class="description">${ result.snippet }</span> <span class="location">${ result.state }</span> </p> </li> {/for}