Treåring kvalt

DAGBLADET (Bergen): En tre år gammel gutt ble onsdag kveld funnet død i sitt hjem i Loddefjord ved Bergen. Politiet mistenker nå guttens 14 år gamle søster for å ha tatt livet av gutten mens foreldrene var ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søsteren satt ifølge politiet barnevakt for sin yngre bror i en kort periode da drapet skjedde. Foreldrene kom hjem like før klokka 22 onsdag kveld, og de fant treåringen livløs i leiligheten. Både ambulanse og lege kom raskt til stedet, men guttens liv sto ikke til å redde.

Den foreløpige obduksjonsrapporten som ble klar i går ettermiddag, konkluderer med at gutten døde som følge av «manuell kvelning».

Kjenner ikke motivet

Politiet gjennomførte samtaler med den 14 år gamle søsteren før dødsårsaken forelå. På bakgrunn disse samtalene og undersøkelser på åstedet, kunne etterforskerne i går slå fast at det med stor sikkerhet var søsteren som sto bak kvelningen.
Politiet ville i går ikke bekrefte om hun hadde tilstått drapet.

- Hun har gitt sin forklaring om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Kaare Songstad ved Bergen politikammer.

Han ville i går ikke spekulere på hva som kan ha vært motivet bak ugjerningen.

- Det gjenstår mye etterforskning før vi kan si noe om motiver og årsaksforhold.

Under lavalderen

- Det er ingenting som tyder på at det har vært noe forvarsel om at noe slikt kunne skje, sier lensmannsfullmektig Arvid Samsonsen.

Helt siden treåringen ble funnet, har dødsfallet vært etterforsket som mistenkelig. Onsdag kveld ble det foretatt tekniske undersøkelser, og torsdag ble det gjennomført samtaler med de pårørende. Den 14 år gamle datteren ble da avhørt som vitne i saken.

- Hun vil trolig avhøres igjen, nå med status som mistenkt, bekrefter Samsonsen.

Søsteren er under den kriminelle lavalder på 15 år, og vil ikke bli straffeforfulgt.
- Denne saken vil få et etterspill som ikke har med politiet å gjøre, sier Kaare Songstad.

Han ville i går ikke spekulere over hva som vil skje videre med jenta.

Familien er knust

Politiet har lagt lokk på flere sider av det antatte søskendrapet. Alle detaljer om hvordan drapet skal ha skjedd, holdes tilbake av hensyn til familien. Songstad viste på gårsdagens pressekonferanse til at de pårørende er sterkt preget av det som har skjedd.

- Familien er helt knust. Drapet har gått svært sterkt inn på samtlige involverte. Også etterforskerne i saken er preget av det som har skjedd, konstaterte han. Både foreldrene og søsteren ble i går tatt hånd om av støtteapparat og øvrig familie. Politiet anser spørsmålet om hvem som står bak drapet, for løst. I dagene som kommer, skal det foretas nye avhør for å finne ut motivene bak søskendrapet.

TRAGEDIE: Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet bak søskendrapet. Både (t.v.) lensmann Harald Andersen, politiadvokat Kaare Songstad og etterforskningsleder Øivind Tenold karakteriserer forholdet som en dyp tragedie for de involverte.