Treåring på videvanke - gikk tre km i mørket

Tre-åringen Kim André Leland fra Vigeland i Lindesnes kommune labbet tre kilometer i stummende mørke før han tilfeldigvis ble funnet like ved en innsjø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det aller verste vi har opplevd, vi gråt og fryktet det aller verste, sier Kim Andrées pappa, Karl Robert Leland, til avisa Fædrelandsvennen.

  Mandag kveld var de nesten sikre på at gutten deres hadde druknet. Frykten økte for hvert minutt som sneglet av gårde. Kim André var søkk borte, og letingen langs den øde grusveien var resultatløs.

Satt i baksetet

Den nervepirrende historien startet da pappa Leland skulle et ærend med bilen og i baksetet satt lillegutt. Men på veien utover fra Vigeland sovnet han, forklarer faren.

  Da han parkerte bilen, lot han sønnen sove videre i baksetet. Etter en halvtimes tid gikk så Karl Robert ut for å se om sønnen hadde våknet. Men da var bilen tom.

  - Jeg skulle finne deg, sier Kim André. Men tre-åringen stabbet ikke inn i huset. I stedet gikk han ut på veien. Ingen trodde han kunne ha gått lengre enn en snau kilometer.

Mørke hyttevinduer

Det var en jente som oppdaget den lille gutten i bakkene ned mot sjøen ved Stusvik. Jenta trodde han hørte hjemme på en av hyttene i nærheten, men mørke hyttevinduer fikk henne til å tenke om igjen.

  Sekunder senere var den slitne gutten inne i en varm bil på vei mot pappa. Nå lover han at han aldri skal gå alene ut i mørket mer.

(NTB)