Treåring rømte med fly

Trevor (3) skulle hente genseren sin 150 meter unna pappa. Rundt en time seinere ble han funnet 24 mil unna. Les den elleville historien!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre år gamle Trevor Amukon var ute med pappa Reggie Kaganak, som fikset opp en båt i Scammon Bay i Alaska. Det begynte å bli litt kjølig, og faren ba lille Trevor rusle 150 meter bort til mora for å hente en genser. Men den eventyrlystne gutten ville heller på oppdagelsesferd.

Rett ved hjemmet gikk to passasjerer og piloten om bord i et Piper Navajo småfly fra selskapet Grant Aviation. Flyet skulle til Bethel, mer enn 24 mil unna, melder nyhetstjenesten Ananova.

Den ene passasjeren trodde Trevor tilhørte den andre, og hjalp treåringen om bord i flyet. Den andre passasjeren så at Trevor hadde følge av en voksen inn på flyet, og trodde naturligvis at det var far og sønn.

Himmelfallen

Piloten ble også klar over at det var en liten gutt med på flyturen, men var sikker på at treåringen reiste sammen med en av passasjerene.

Helt til de landet i Bethel.

- Hei, du glemte ungen din, sa piloten til den ene passasjeren.

- Det er ikke min unge, svarte passasjeren.

- Ikke min heller, svarte den andre.

Da det ble klart at lille Trevor heller ikke tilhørte den andre passasjeren, var det en himmelfallen pilot som sto og holdt treåringen i hånda. Han tok umiddelbart kontakt med luftfartsmyndighetene, som raskt fikk tak i Trevors foreldre.

Treåringen fikk seg en ny flytur, denne gangen tilbake til foreldrene.

Var ganske stille

President for Grant Aviation, Bruce McGlasson, sier at piloten antok treåringen var sammen med en av de to passasjerene.

- Det ville vært riktig i 99,9 prosent av alle tilfeller. Men det viste seg å være en feil antakelse denne gangen, sier han.

Trevors mor, Pearlie Amukon, sier at hun sto og så på at småflyet lettet.

- Men jeg ante ikke at sønnen min var om bord.

Gutten var hjemme rundt tre timer etter at han først forsvant.

- Da var han ganske stille. Jeg tror han visste at han hadde gjort noe galt.