Treåring skam-bitt av spisshund

Ei tre år gammel jente ble fraktet til sykehus med store ansiktsskader, etter å ha blitt bitt av en spisshund på Senja i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jenta var på besøk hos onkelen og tanta si, da onkelens hund bet henne. Hunden var av rasen Akita Inu, sier lensmann i Lenvik og Tranøy, Arnold Nilsen, til Dagbladet.

- Dette er et fryktelig sjokk for hele familien. Hunden har aldri vist tegn til aggressivitet før, sier treåringens mormor til Dagbladet.

Flere naboer av hundeieren som Dagbladet har snakket med bekrefter det samme som mormoren. Hunden har aldri vært til plage siden familien kom til bygda i fjor høst. Hunden har alltid stått bundet når den har vært utendørs og har aldri vist tegn til aggressivitet. Inntrykket i bygda er at hundeholdet har vært uklanderlig.

Ingen vitner

Det var trolig ingen vitner til selve hendelsen, som skjedde klokka 13.15. Men treåringens onkel hadde sett jenta både umiddelbart før og rett etter at hunden angrep henne, forteller lensmann Nilsen.

Mormoren forteller til Dagbladet at barnebarnet hadde vært ute en tur og lekt. Da hun kom inn igjen lå hunden i entreen. Treåringen skal ha snublet og falt over hunden ved et uhell. Deretter ble hun bitt.

Onkelen så med en gang at jenta var hardt skadet og ringte umiddelbart til politiet. Luftambulanse ble rekvirert og jenta var framme ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø omlag en time etter hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.