Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treåring skam-bitt av spisshund

Ei tre år gammel jente ble fraktet til sykehus med store ansiktsskader, etter å ha blitt bitt av en spisshund på Senja i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jenta var på besøk hos onkelen og tanta si, da onkelens hund bet henne. Hunden var av rasen Akita Inu, sier lensmann i Lenvik og Tranøy, Arnold Nilsen, til Dagbladet.

- Dette er et fryktelig sjokk for hele familien. Hunden har aldri vist tegn til aggressivitet før, sier treåringens mormor til Dagbladet.

Flere naboer av hundeieren som Dagbladet har snakket med bekrefter det samme som mormoren. Hunden har aldri vært til plage siden familien kom til bygda i fjor høst. Hunden har alltid stått bundet når den har vært utendørs og har aldri vist tegn til aggressivitet. Inntrykket i bygda er at hundeholdet har vært uklanderlig.

Ingen vitner

Det var trolig ingen vitner til selve hendelsen, som skjedde klokka 13.15. Men treåringens onkel hadde sett jenta både umiddelbart før og rett etter at hunden angrep henne, forteller lensmann Nilsen.

Mormoren forteller til Dagbladet at barnebarnet hadde vært ute en tur og lekt. Da hun kom inn igjen lå hunden i entreen. Treåringen skal ha snublet og falt over hunden ved et uhell. Deretter ble hun bitt.

Onkelen så med en gang at jenta var hardt skadet og ringte umiddelbart til politiet. Luftambulanse ble rekvirert og jenta var framme ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø omlag en time etter hendelsen.

Alvorlige ansiktskader

Vel framme på sykehuset ble det konstatert at jenta hadde svært alvorlige bittskader i ansiktet, opplyser Nilsen overfor Dagbladet.

Jenta måtte sy 40 sting i høyre side av ansiktet og på venstre side av haken.

- Hun kommer til å få varige mén, opplyser vakthavende lege Pernille Lindholm ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø til VG Nett. Men tilstanden til jenta var stabil og hun hadde sin mor hos seg i går kveld.

Kjente hunden godt

Treåringen pleier å være mye på besøk hos onkelen og tanta, som bor like ved der jenta selv bor. Hun var derfor godt kjent med den fem år gamle hannhunden. Hun hadde også vært på besøk der tidligere på dagen, forteller lensmannen.

Jentas onkel og tante har selv tre barn. Onkelen tok på eget initiativ hunden med til veterinær og avlivet den, to timer etter hendelsen. Spisshunden var hans eneste hund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!