Treåring skambitt av labrador

En ett år gammel labrador vil bli avlivet etter å ha skambitt ei tre år gammel jente i ansiktet på Austvoll i Hordaland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta var på vei fra dagligvarebutikken på Storebø da hunden uten forvarsel gikk til angrep og satte tennene i den vesle jentas kinn. Ifølge nettutgaven til Bergens Tidende var treåringen trolig bare milimetere fra å miste synet på sitt venstre øye.

- Hun har sydd en del sting, og alt ser ut til å gå bra. Hun var imidlertid blodig og fæl da jeg kom til stedet, forteller lensmannsbetjent Christian Meyer hos Lensmannen i Austvoll til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 11-tida i formiddag.

Sto i bånd

- Jenta var helt i sjokk og besvimte også etter bittet, forteller Meyer.

Han vet ikke hvorfor hunden, som sto i bånd, plutselig angrep, men tror det kan ha sammenheng med en bolle jenta hadde i hendene.

- Da jeg kom dit hadde labradoren fortsatt bollen mellom frampotene, men han hadde ikke spist av den. Hunden knurret og det virket som han voktet bollen som et bytte, forteller lensmannsbetjenten.

Familien i sjokk

Det var ei ti år gammel jente som hadde hunden med seg. Hun hadde satt den i bånd utenfor butikken mens hun selv var inne og handlet.

- Familien som eier hunden er i sjokk, og de er helt klare på at den skal avlives. Hvis ikke vil vi begjære hunden avlivet, sier Meyer.

Han legger til at avlivingen må skje hos veterinær i Bergen, og at det derfor ikke er sikkert at hunden vil bli avlivet før mandag.(NTB)