Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treåring skambitt av spisshund

Ei tre år gammel jente ble fraktet til sykehus med store ansiktsskader, etter å ha blitt bitt av en hund på Senja i dag. Jenta vil få varige mén.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jenta var på besøk hos onkelen og tanta si, da onkelens hund bet henne. Hunden var av rasen Akita Inu, sier lensmann i Lenvik og Tranøy, Arnold Nilsen, til Dagbladet.no.

- Det var trolig ingen vitner til selve hendelsen, som skjedde klokka 13.15. Men treåringens onkel hadde sett jenta både umiddelbart før og rett etter at hunden angrep henne.

Onkelen så straks at jenta var hardt skadet og ringte umiddelbart til politiet. Luftambulanse ble rekvirert og jenta var framme ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø omlag en time etter hendelsen. Treåringens onkel og tante tok hånd om jenta, mens de ventet på ambulanse, forteller Nilsen.

Alvorlige ansiktskader

Vel framme på sykehuset ble det konstatert at jenta hadde svært alvorlige bittskader i ansiktet, opplyser Nilsen overfor Dagbladet.no. Jenta måtte sy 40 sting i høyre side av ansiktet og på venstre side av haken.

- Hun kommer til å få varige mén, opplyser vakthavende lege Pernille Lindholm ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø overfor VG Nett. Men tilstanden til jenta var stabil og hun hadde sin mor hos seg i kveld.

Kjente hunden godt

Treåringen pleier å være mye på besøk hos onkelen og tanta, som bor like ved der jenta selv bor. Hun var derfor godt kjent med den fem år gamle hannhunden. Hun hadde også vært på besøk hos dem tidligere på dagen, forteller lensmannen.

Onkelen tok på eget initiativ hunden med til veterinær og avlivet den, to timer etter hendelsen. Lensmannen vil ikke si noe om hunden gikk løs eller var bundet, ei heller om angrepet skjedde inne eller utendørs.

- Av hensyn til etterforskningen og eventuelle vitneforklaringer vil vi ikke gå ut med detaljene om dette, sier Nilsen. Han håper at jenta selv, via foreldrene, kanskje også kan fortelle noe om det som skjedde.

Politiet vil over helga avgjøre om noen kan lastes for hendelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!