Treåring skjøt seg selv i hodet

En treåring i Chicago døde da han fikk tak i en pistol og skjøt seg selv i hodet, opplyser politiet i byen.

Ifølge ABC11 ble skuddet avfyrt i hjemmet til gutten søndag ettermiddag.

Det var guttens foreldre som hørte pistolskuddet bli avfyrt mens de oppholdt seg i et av de andre rommene i huset. Foreldrene skal ha sagt til nødetatene at de fant gutten med pistolen like etter.

Treåringen ble raskt fraktet til Trinity Hospital, men livet sto ikke til å redde. Han ble seinere erklært død av leger på sykehuset.

- Det er tragisk

Politiet mener treåringen skjøt seg selv ved et uhell. Ingen er pågrepet i saken, kunne talsperson i Chicago-politiet, Sally Bown, bekrefte overfor ABC News mandag.

- Det er tragisk å få servert disse nyhetene. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende. Etterforskere vil fortsette å undersøke saken, tvitret kommunikasjonssjef i Chicago-politiet, Anthony Guglielmi, søndag.

The Department of Children and Family Services (avdelingen for barn og familietjenester i byen, journ.anm.) har blitt koblet på saken.

- Ikke sjeldent

Kyleanne Hunter, visepresident i organisasjonen Brady Campaign to Prevent Gun Violence, sier til ABC News at relaterte dødsfall som følge av uhell med pistoler, er tragiske, men «dessverre ikke uvanlige».

Hunter forteller til nyhetskanalen at barn uaktsomt skyter seg selv, eller andre barn, minst åtte ganger om dagen, og henviser til en rapport utgitt av etaten Centers for Disease Control and Prevention.

- Det viktigste foreldre kan gjøre, som velger å bringe pistoler inn i husholdet, er å lagre dem trygt, sier hun til ABC News.

- Og det vi vet ut ifra forskning, er at den tryggeste måten å gjøre det på, er å lagre dem uladd, låst, og med ammunisjonen oppbevart separat, legger hun til.