Treåring tatt på MC

Eeeeeemil! Historien er som tatt ut av Lønneberget. Treåringen ble stoppet på fylkesveien 700 meter fra hjemmet på en firehjuls motorsykkel. Og han ville ikke gi den fra seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsbetjentene kunne knapt tro sine egne øyne da de så den unge sjåføren kjøre langs fylkesveien. På en firhjuling dobbelt så stor som gutten selv, fartet han av gårde. Emil stoppet da politiet kom, men han ville ikke gi fra seg sykkelen. - Jeg har fått lov av pappa, ropte gutten.

- Jeg har aldri sett noen lignende. Jeg kunne ikke tro det da jeg skjønte hvor ung han egentlig var. Vi kom kjørende langs fylkesveien, og vi så fort at gutten på firhjulingen var alt for ung. Men at han bare var tre, nei det hadde jeg aldri trodd, sier lensmannsbetjent May Hoås.

Kjøreturen fant sted på fylkesveien i Skatval i Nord-Trøndelag. Politiet vil ikke anslå farten, men sykkelen har en toppfart på 60 km i timen. All betjening sitter på styret, får Dagbladet.no opplyst hos en forhandler. Minimumskrav til fører er 16 års alder og traktorsertifikat.

Hoås forteller at gutten ikke ville gi fra seg sykkelen, selv etter politiet hadde tatt ham. - Han hadde fått lov av faren, og det var visst det eneste som betydde noe, sier Hoås.

Faren på sin side lovde politiet at gutten ikke skulle få kjøre mer etter dette.

- Men det var tydelig at gutten hadde kjørt en del før. Han kontrollerte sykkelen helt fint. At han har samme navn som en ugangskråke fra Lønneberget gjorde det hele litt morsomt, sier Hoås til Dagbladet.no.

Faren til gutten kan vente seg en bot fra lensmannen.