Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treåring troppet opp med «Jeg er ei bombe» og «Født 11. september» på trøya.

Muslimske Bouchra (35) dømt for å sende sønnen Jihad på førskolen med terrorskjorte.

MÅ STÅ TIL RETTE: En fransk domstol har dømt Bouchra Bagour (35) til pengebot og betinget fengsel for å ha sendt sønnen Jihad på førskolen med påskriften «Jeg er ei bombe» på skjorta. Foto: AFP/ ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/NTB Scanpix
MÅ STÅ TIL RETTE: En fransk domstol har dømt Bouchra Bagour (35) til pengebot og betinget fengsel for å ha sendt sønnen Jihad på førskolen med påskriften «Jeg er ei bombe» på skjorta. Foto: AFP/ ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bouchra Bagour (35) har sikkert provosert mange ved å kalle sønnen sin Jihad, et ord som vanligvis oversettes med «hellig krig».

Men førskolelæreren så virkelig rødt da hun i fjor sendte den vesle gutten på skolen ikledd den reneste terrorskjorta, skriver britiske Mirror.

Læreren politianmeldte den muslimske mora, og nå er hun dømt i en domstol i franske Nimes for å ha rettferdiggjort terrorisme.

Fengsel og bot Tre år gamle Jihad troppet opp i ei t-skjorte med påskriften «Jeg er ei bombe». På baksiden av trøya sto guttens navn og påskriften «Født 11. september» - datoen for terrorangrepene på tvillingtårnene i New York i 2001.

Det var guttens onkel, Zeyad Bagour (29) som hadde laget den provoserende trøya. Også han ble politianmeldt for forholdet.

Både mora og hennes bror ble først frikjent i en lavere rettsinstans i den franske byen Avignon i april i år. Påtalemyndigheten anket dommen, og nå er begge dømt for å ha brutt fransk straffelovgiving.

Bouchra Bagour er dømt til én måneds betinget fengsel, og må betale 2000 euro i bot. Broren hennes er dømt til to måneders betinget fengsel, og må tåle ei bot på 4000 euro.

- Svært uansvarlig - Vi støtter fullt ut at de måtte stå til rette for å promotere hat og terrorisme på en av våre skoler, uttalte ordføreren i franske Sorgues da siktelsene mot de to først ble kjent.

- Dette var en svært uansvarlig handling av mennesker som brukte et barn for å ufarliggjøre en forferdelig kriminell handling og promotere en voldelig politisk overbevisning på egne vegne.

Den fraskilte mora og hennes bror har begge understreket i retten at påskriften på terrorskjorta ikke var ment for å provosere. De påpekte også at guttens fødselsdato faktisk er 11. september 2009.

- Dette var en svært naiv handling, sier deres advokat Gaele Guenoun og legger til:

- Gutten fikk navnet Jihad av sin far, og mora kan ikke unnskylde det. Guttens onkel syntes kanskje at trøya var morsom, men dette var en vits som slo tilbake på dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media