Treåring var alene med drept mor

Ble funnet av en slektning etter to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tre år gammel svensk jente var trolig alene med sin drepte mor i nesten to døgn før hun ble funnet av en slektning.

Svensk politi tror at jentas 22 år gamle mor ble drept i leiligheten sin i Hjo onsdag.

 
Først fredag ettermiddag ble den drepte funnet av en slektning. Den tre år gamle jenta var da i leiligheten.

En 25 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha drept alenemoren. Mannen benekter drap, men han innrømmer at han var i 22-åringens leilighet onsdag.

Ifølge svensk politi var drapsofferet utsatt for kraftig vold, og ekspertene understreker nå hvor viktig det er at den lille jenta får hjelp.

- Barnet har trolig først forsøkt å vekke mammaen til live igjen. Da det ikke gikk, fikk hun trolig sterk frykt og panikk. Dette går senere over til apati og barnet stenger av følelsene sine, sier psykologen Kati Falk som har lang fartstid innen barne- og ungdomspsykiatri.

Det er svært viktig at treåringen nå får sette ord på det som har hendt, for eksempel gjennom lek, mener hun.

- En treåring kan ikke forstå hva som har hendt, det inngår ikke i barnets repertoar. Det er panikken og det at barnet ikke blir beroliget og trøstet som er skadelig, sier Falk.

Dersom barn som utsettes for sterke traumer ikke får hjelp i ettertid, er faren stor for at de rammes av svært sterke destruktive følelser senere i livet.

- Jeg tror ikke at man noensinne kan fri seg fra en slik hendelse, noe som heller ikke er løsningen. Man må lære seg å styre følelsen av panikk og avmakt som er koblet til traumet, sier Falk.

(NTB)