FUNNET: Den tre år gamle gutten ble funnet alene på landeveien utenfor Camden i Arkansas. Han bar tydelig preg av å ha vært ute i lengre tid. Foto: Ouachita County Sheriff
FUNNET: Den tre år gamle gutten ble funnet alene på landeveien utenfor Camden i Arkansas. Han bar tydelig preg av å ha vært ute i lengre tid. Foto: Ouachita County SheriffVis mer

Treåringen ble funnet alene på landeveien. Først senere skjønte de hva han hadde vært gjennom

- De har vært gjennom et helvete. Det er det ingen tvil om.

Mandag ble en tre år gammel gutt funnet gående langs Highway 24 utenfor den lille byen Camden i delstaten Arkansas.

Forbipasserende plukket opp gutten, som var dekket av skrubbsår og kutt, og overleverte ham til myndighetene som deretter la ut et bilde av ham på sosiale medier for å finne ut om han var savnet.

- Man kunne med en gang se at han var ekstremt traumatisert, sier etterforsker Nathan Greely til CNN.

Gutten bar preg av å ha vært utendørs i flere dager. Ikke lenge etterpå ble de kontaktet av et familiemedlem som kunne fortelle at guttens mor, Lisa Hollman, ikke hadde blitt sett siden hun dro til butikken for å handle dagligvarer forrige torsdag.

KLAMPEN I BÅNN: Den ti år gamle gutten stjal morens bil og la ut på en kjøretur han, og politiet, sent vil glemme. Video: AP Vis mer

Fant bilen

Politiet begynte å banke på dører i området der gutten ble funnet, og ikke lenge etterpå oppdaget de en bil som hadde kjørt ut. Den var ikke synlig fra veien på grunn av den tette vegetasjonen.

I bilens baksete fant de en liten gutt. Han satt fastspent i barnesetet, og var ved bevissthet, men samtidig både dehydrert, forslått og sulten.

Ikke langt fra bilen fant politiet også den 25 år gamle moren til de to guttene. Hun hadde blitt kastet ut av bilen i utforkjøringen, og hadde omkommet.

Greely sier at de fortsatt jobber med å få etablert en tidslinje.

- Mora ble sist sett på torsdag, så de kan ha vært her ute i flere dager. Dette er en av de mest bemerkelsesverdige tingene jeg har opplevd i mine 11 år i politiet, sier han.

FUNNET: I dette skogsområdet utenfor Camden i Arkansas ble bilen funnet. Foto: Google Earth
FUNNET: I dette skogsområdet utenfor Camden i Arkansas ble bilen funnet. Foto: Google Earth Vis mer

Beskrives som en helt

Ifølge etterforskeren har det vært krevende værforhold i området i tiden etter at guttene og mora ble meldt savnet. Ikke bare hadde været vært både varmt og fuktig, men det hadde også tidvis vært kraftige tordenbyger.

Teorien er at treåringen har klart å komme seg løs fra selen sin, klatret gjennom bilens soltak og opp en bratt skråning til veien for å få tak i hjelp.

- De har vært gjennom et helvete. Det er det ingen tvil om, sier Greely.

På sykehuset ble det også i ettertid klart at Hollman var gravid og ventet sitt tredje barn. Faren hennes, bestefaren til de to guttene, forteller at familien ikke var klar over at hun var gravid.

- Vi mistet to personer her, sier James Hollman, og understreker samtidig at hans tre år gamle barnebarn er en helt.

De to guttene er nå ifølge politiet overlatt til familien.