Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treåringen døde av flere stikk i kroppen og flere slag mot hodet

- Vi anser saken som oppklart, sier lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD/OSLO (Dagbladet): Lokalsamfunnet på Stord er i sjokk etter at en tre år gammel gutt ble drept av sin 13 år gamle fosterbror torsdag ettermiddag.

Lensmann Bernt Norvalls opplyser ved 1345-tida lørdag til Dagbladet at dødsårsaken nå er klar.

- Treåringen døde av flere stikk i kroppen og flere slag mot hodet, sier Norvalls til Dagbladet.

13-åringen har erkjent at han drepte sin fosterbror. Han har beskrevet selve drapshandlingen i et avhør med politiet fredag, men han har ikke klart å forklare grunnen til at han gjorde det.

- Faren var heldig - Det kan være flere ting som er brukt til å drepe treåringen. Det er også stikkskader på faren, Han er truffet i bløte deler på kroppen, sier Norvalls.

TREÅRING DREPT: Lensmann Bernt Norvalls opplyser ved 1345-tida lørdag til Dagbladet at dødsårsaken nå er klar, i saken der en 13-åring drepte sin tre år gamle fosterbror. - Treåringen døde av flere stikk i kroppen og flere slag mot hodet, sier Norvalls til Dagbladet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TREÅRING DREPT: Lensmann Bernt Norvalls opplyser ved 1345-tida lørdag til Dagbladet at dødsårsaken nå er klar, i saken der en 13-åring drepte sin tre år gamle fosterbror. - Treåringen døde av flere stikk i kroppen og flere slag mot hodet, sier Norvalls til Dagbladet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Faren forsøkte å stoppe 13-åringen, og ble selv skadd da han forsøkte å redde livet til sin tre år gamle sønn.

Bernt Norvalls sier at faren har vært heldig, i den forstand at han selv lett kunne blitt langt mer alvorlig skadd.

- Faren ble først ansett for å være alvorlig skadet. Han har vært heldig. Etter operasjonen har det gått såpass bra at han er ute av sykehuset og tilbake på Stord, sier lensmannen.

- Saken er oppklart Han opplyser at den foreløpige obduksjonsrapporten kommer på mandag. Men politiet var selv til stede ved obduksjonen på Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus, og er derfor kjent med dødsårsaken.

- Vi anser saken som oppklart, fordi forklaringen til gjerningspersonen stemmer godt overens med tekniske bevis og vitneforklaringer. Likevel gjenstår det mye etterforskning når det gjelder motiv og hvorfor det skjedde, sier Norvalls.

Utredning Den 13 år gamle gutten er nå til observasjon og utredning hos prykiatere. Det vil han være i 10 dager. Da skal fagpersonene konkludere og anbefale tiltak som må iverksettes for å ivareta gutten.

- Det er foreløpig ikke aktuelt med flere avhør nå, men vi vil komme tilbake til han for et oppfølgingsavhør etter at vi har gjennomført flere avhør med vitner. Selv om vi anser saken som oppklart, gjenstår det mye etterforskning i å finne et mulig motiv og årsak til det som skjedde. Vi må snakke med skole, helsevesen og de som har vært rundt gutten. I tillegg vil vi gjennomgå guttens datamaskin for å  se om det kan finnes en forklaring der, sier lensmann Bernt Norvalls.

Gutten blir nå tatt hand om av psykiatrisk helsevern og barnevernet. Dette er ingen straffesak, den vil følgelig heller ikke komme for retten noen gang. Likevel må politiet etterforske som om det var en straffesak.

Frigir åstedet - Straffeprossesslovens paragraf 226 pålegger oss å belyse saken på best mulige måte for barnevernet slik at de kan treffe riktige tiltak for gutten. Derfor gjennomfører vi både taktisk og teknisk etterforskning.

Lensmann Bernt Norvalls sier at åstedet vil bli frigitt i ettermiddag. Han vil også påpeke at flere medier har skrevet feil om hva som skjedde under pågripelsen av gutten.

- Han ble ikke stripset av ambulansepersonale. De hadde god kontroll på gutten da våre folk kom tilstede for å pågripe ham, sier Norvalls.

Dagbladet oppdaterer saken.

SIKRER BEVIS: Kriminalteknikerne har blant annet sikret seg datamaskinen til den 13 år gamle gutten. Åstedet vil bli frigitt av politiet i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SIKRER BEVIS: Kriminalteknikerne har blant annet sikret seg datamaskinen til den 13 år gamle gutten. Åstedet vil bli frigitt av politiet i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling