Treåringen i rullestol skulle til Disneyworld, ble skilt fra familien og kroppsvisitert for eksplosiver

- Den lille gutten min ville bare ha en klem, sier faren etter sikkerhetskontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk familie opplevde et mareritt da de skulle fly fra Chicago til Disneyworld i Florida.

Mamma og pappa, bror, søster og besteforeldre skled gjennom sikkerhetskontrollen, men minstemann på tre år ble stoppet av kontrollørene. Treåringen, som satt i rullestol på grunn av et brudd i foten, ble holdt igjen slik at sikkerhetsvaktene kunne undersøke om han hadde bomber festet på kroppen.

Hendelsen skjedde på vei til ferie i 2010, men faren la først ut videoen nå i helga.

- Ristet av redsel Foreldrene fikk streng beskjed om at de ikke fikk lov til å komme bort til minstegutten mens undersøkelsen pågikk.

- Den lille gutten min ønsket at jeg skulle kommet over til ham og gi ham en klem. Han ristet av redsel. Jeg ble fortalt at jeg IKKE kunne komme nær ham eller berære ham. I stedet måtte vi late som om alt var «ok», for å unngå at han fikk panikk, skriver faren på YouTube.

Faren reagerer kraftig på behandlingen treåringen ble utsatt for. Han mener at en tre år gammel gutt som gleder seg til Disneyworld ikke er noen stor terrortrussel, i motsetning til flyplassvaktene.

- Det er tilsynelatende mange barn i rullestol som pleier å stå bak flystyrter. Det er en briljant idé når du tenker over det ... Du later som du skal til Disneyworld med tre barn, to foreldre og to besteforeldre, mens du i virkeligheten smugler C4 (eksplosiver, journ.anm.) i det lille barnets rullestol.

Måtte fjerne brystimplantater  Daily Mail har samlet noen «høydepunkter» i transportpolitiets (TSA) innsats på forskjellige flyplasser i USA. Her er noen av dem:

• TSA beklaget overfor to bestemødre i 80-åra etter at de måtte kle seg nakne under en kroppsvisitasjon.

• En TSA-inspektør fant en vibrator i bagasjen til advokat og feminist Jill Filipovic og la igjen en lapp i kofferten hennes der det sto «Get your freak on». Inspektøren ble forøvrig suspendert i etterkant.

• I 2010 ble brystkreftrammede Cathy Bossi ydmyket i sikkerhetskontrollen da en TSA-vakt beordret henne til å fjerne brystimplantatene slik at de kunne gå gjennom røntgenmaskinen

VIBRATORBESKJED: En kvinnelige advokat hadde med seg en vibrator i kofferten. Da hun åpnet kofferten etter endt reise, fant hun denne lappen. Foto: Jill Filipovic
VIBRATORBESKJED: En kvinnelige advokat hadde med seg en vibrator i kofferten. Da hun åpnet kofferten etter endt reise, fant hun denne lappen. Foto: Jill Filipovic Vis mer