Treåringen låste Ipaden i 48 år

Da far fikk tilbake Ipaden fra treåringen, var den deaktivert i 25 536 442 minutter - altså rundt 48 år.

LÅST: Da Evan Osnos fikk tilbake Ipaden fra sin treåring, var den blitt deaktivert i 48 år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
LÅST: Da Evan Osnos fikk tilbake Ipaden fra sin treåring, var den blitt deaktivert i 48 år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har nok hørt historiene som tilsier at barn og Ipad eller Iphone kombinert, kan i noen tilfeller bli en dyr affære. For eksempel hadde far lastet ned spillet «Clash of Clans» på sønnens Ipad og opprettet en Apple-id til sønnen knyttet til kredittkortet sitt.

Sønnen kjøpte spillpoeng for 89 000 kroner. Og far måtte betale.

En amerikansk far har nylig opplevd et problem tilknyttet barn og Ipad. Det er et noe mindre kostbart, men fortsatt et kjedelig problem.

Deaktivert i 48 år

Evan Osnos, som jobber som journalist i The New Yorker, tok til Twitter for å finne en løsning på dette problemet:

- Dette er vår Ipad i dag, etter at vår treåring prøvde (gjentatte ganger) å låse den opp. Ideer?, skrev Osnos på Twitter lørdag.

Treåringen har nemlig klart å deaktivere Ipaden, noe som skjer etter at feil kode blir tastet inn for mange ganger. For hvert forsøk på å låse den opp igjen, vil deaktiveringen forlenges.

Osnos' Ipad hadde blitt deaktivert i 25 536 442 minutter - som tilsvarer rundt 48 år, skriver The Evening Standard.

Osnos' twittermelding fikk stor respons, og har i skrivende stund fått 132 kommentarer. Noen mener at han burde vente til Ipaden låses opp av seg selv, mens en annen foreslår å se på det som et arvestykke. Det er flere forslag om å gi nettbrettet til treåringen som en gave idet nettbrettet vil låse seg opp igjen.

Hva gjør man?

Hvis man har glemt sikkerhetskoden til en Ipad eller Iphone, eller - som i dette tilfellet - enheten har blitt deaktivert, må enheten slettes. Det skriver Apple på sin nettside.

Enheten må kobles til en datamaskin. Deretter må man i iTunes framtvinge en omstart av enheten. Den må gjenopprettes. Det betyr at programvaren blir lastet ned på nytt, og alt innhold på enheten slettes.

Hvis enheten er sikkerhetskopiert, kan man gjenopprette data og innstillinger i iTunes. Om den ikke er sikkerhetskopiert, vil man ikke kunne få tilbake innholdet.

Om Osnos hadde sikkerhetskopiert Ipaden tidligere, eller om han i det hele tatt har løst problemet, er foreløpig ukjent. Han har ikke kommentert saken etter at den fikk så mye oppmerksomhet.

UTFORDRING: Internettfenomenet «Momo» tar av på sosiale medier. Her ser du hvorfor. NB: Vi advarer mot at videoen inneholder bilder som kan virke skremmende for barn og unge. Video: skjermdump fra Instagram og YouTube / Emilie Rydning / Dagbladet Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/advarer-foreldre-mot-nytt-internettfenomen---ikke-la-barna-snakke-med-momo/70277680 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer