Treåringen overlevde tre dager i den sibirske villmarka blant ulv og bjørn

Fulgte valp inn i skogen. Så forsvant han.

I SIKKERHET: Her er tre år gamle Tserin Dopchut i sikkerhet etter å ha blitt reddet fra den sibirske villmarka etter tre dager. Foto: Russiske myndigheter / Reuters / NTB Scanpix
I SIKKERHET: Her er tre år gamle Tserin Dopchut i sikkerhet etter å ha blitt reddet fra den sibirske villmarka etter tre dager. Foto: Russiske myndigheter / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hele tre dager i den tøffe, sibirske villmarka, skal treåringen Tserin Dopchut ha overlevd alene og uten jakke.

Det melder Siberian Times.

Inn i det snøkledde skoglandskapet som er hjem til både ulv og bjørn, sør i Russland nær grensa til Mongolia, forsvant treåringen 18. september. Tre dager seinere, etter en massiv leteaksjon ble han funnet igjen.

Forsvant utenfor hjemmet sitt

Bilder av én av deltakerne i leteaksjonen som bærer gutten ut av et helikopter, går nå verden rundt og er foreviget av russiske myndigheter selv. Onsdag denne uka fikk historien en lykkelig slutt.

Dopchut skal ifølge den sibirske, engelskspråklige avisa, ha forsvunnet utenfor sitt eget hjem i Khut i Tuva-republikken i Russland.

Han lekte med noen hunder mens oldemoren hans passet på ham, da han plutselig forsvant - angivelig for å følge etter en valp. Han skal ikke ha hatt på seg ytterjakke da han forsvant.

Det eneste han egentlig hadde, i tillegg til klærne på kroppen, var en sjokolade, ifølge Siberian Times. Den har trolig vært livsviktig, slår The Guardian fast.

BEHANDLING: I helikoptret som fraktet Tsering i sikkerhet, mottok han også behandling. Foto: Russiske myndigheter / Reuters / NTB Scanpix
BEHANDLING: I helikoptret som fraktet Tsering i sikkerhet, mottok han også behandling. Foto: Russiske myndigheter / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Bjørnene feiter seg opp

Det som imidlertid var den farligste trusselen, var villdyrene i Sibir, mener Ayas Saryglar, sjefen for nødtjenestene i regionen.

- Det er ulv og bjørn i skogen. Bjørnene feiter seg nå opp for vinteren, og kan angripe alt som beveger seg. Det er varmt om dagen, men om natta fryser det, sier Syrglar.

Da Dopchut ble funnet, skal han ha vært uskadd, ifølge CNN. De skriver at det mannsterke letemannskapet først fant ham da den lille gutten svarte på onkelens rop.

«Mowgli»

Onkelen til treåringen var en av over 100 personer, inkludert frivillige, som deltok i leteaksjonen. De søkte fra bakken og fra lufta. Til sammen dekket letemannskapene over 120 kvadratkilometer, ifølge The Guardian.

Sholban Kara-ool leder den russiske republikken Tuva, og skriver ifølge CNN på Facebook at landsbyen har nå begynt å kalle treåringen for «Mowgli».

- Til og med voksne er overrasket over hans utholdenhet og evne til å overleve i den kalde skogen, skriver Kara-ool.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer