Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trebarnsfar skutt på parkeringsplass

Trebarnsfar (28) drept i krangel om parkeringsplass. Uklart om drapsmannen kan siktes

En krangel om en handikapparkering endte fatalt for Markeis McGlockton.

NB! STERKE BILDER: Floridas «stand your ground»-regel blir nok en gang utfordret, etter at 28 år gamle Markeis McGlockton ble skutt og drept foran barna sine som følge av en krangel om en handicapparkering. Video: Pinellas County Sheriff Office Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Floridas «stand your ground»-regel blir nok en gang utfordret, etter at en 28 år gammel mann ble skutt og drept foran barna sine som følge av en krangel om en handicapparkering.

Faller sammen foran sønnen

McGlocktons kjæreste, Britany Jacobs, har forklart at det var mannen som skjøt som først kom til dem.

- Jeg kjenner ikke denne mannen i det hele tatt, og Markeis kjente ham ikke i det hele tatt. Alt Markeis prøvde å gjøre var å beskytte det som var hans, og det var familien hans og barna hans, sier hun.

Overvåkingsbilder viser Markeis McGlockton, kjæresten Britany Jacobs og deres tre barn, som kjører inn på en handicapparkering ved en dagligvarehandel. McGlockton løper deretter inn i butikken med sin fem år gamle sønn.

Deretter kommer en mann bort til bilen, hvor det oppstår en konflikt med McGlocktons kjæreste.

Ifølge sheriff Bob Gualtieri skal de to ha kranglet om hvorvidt Jacobs kunne stå på den aktuelle parkeringsplassen. Mens Jacobs var på vei ut av bilen, kommer McGlockton ut av butikken, og dytter mannen mot bakken. Han svarer med å ta et våpen ut av lomma.

I SORG: Britany Jacobs (i midten) og familien sørger over tapet av Markeis McGlockton. Foto: Octavio Jones/AP
I SORG: Britany Jacobs (i midten) og familien sørger over tapet av Markeis McGlockton. Foto: Octavio Jones/AP Vis mer

Bildene viser også at mannen skyter mot McGlockton idet 28-åringen er på vei vekk. McGlockton får skader i brystet, og løper tilbake inn i butikken, hvor han faller sammen foran sønnen sin.

Han ble brakt til sykehus, men døde senere av skadene.

Kan være lovlig

Delstatsadvokatens kontor skal nå se på saken og avgjøre hvorvidt den faller innenfor loven om selvforsvar i Florida. Loven gjør det mulig å ta andres liv hvis man føler seg truet, ifølge NBC News.

Sheriff i Pinella-regionen, Bob Gualtieri, sier til NBC News at loven om selvforsvar hindrer myndighetene i å pågripe mannen som skjøt.

- Uansett hvordan du ser på det, var det et voldelig dytt mot bakken, har sheriffen tidligere uttalt.

Han la til at det nå er opp til de lokale påtalemyndighetene å avgjøre hvorvidt mannen hadde rett til å bruke makt i denne situasjonen.

Nå ber en advokat som representerer familien om at mannen blir siktet.

- Etter at han dyttet ham, var krangelen over. Hvis ikke han blir siktet, er dette å legalisere et drap, sier advokat Michele Rayner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media