Maraton:

Trebarnsfaren fullførte ellevilt nyttårsforsett

Gary McKee (53) samlet inn svimlende sum til kreftsaken med imponerende løpestunt. - Rørende, sier han.

«MARATON-MANNEN»: Britiske Gary McKee blir med rette kalt «marathon man» i media. Foto: Elwyn L Evans / SWNS
«MARATON-MANNEN»: Britiske Gary McKee blir med rette kalt «marathon man» i media. Foto: Elwyn L Evans / SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Januar er tiden for nyttårsforsetter, men de færreste har nok satt seg et så hårete mål som 53-åringen Gary McKee gjorde i fjor.

Hver eneste dag i 2022 sto briten opp klokka fem, dro hjemmefra klokka halv åtte og løp 42 kilometer - fra Cleator Moor til Whitehaven - før han startet arbeidsdagen klokka 14.00.

«Marathon man» - maraton-mannen - har fullført den daglige styrkeprøven i all slags vær. I alt fra 32 varmegrader om sommeren til tolv minusgrader om vinteren.

- Jeg har aldri vurdert å gi opp, og det skyldes at jeg har gitt et løfte om å fullføre, og ønsket å hjelpe andre, sier McKee til den britiske lokalavisa Lancs Live.

- Ikke til å tro

I forbindelse med løpestuntet opprettet trebarnsfaren en innsamlingsaksjon til inntekt for kreftsaken.

Før nyttårshimmelen lyste opp av fargesprakende fyrverkeri, hadde McKee fullført årets siste løpetur. Da hadde han løpt i overkant av 15 000 kilometer i løpet av året.

Samme kveld meldte 53-åringen at han hadde samlet inn svimlende 1 000 027 britiske pund. Det tilsvarer nesten tolv millioner norske kroner.

Summen doneres til organisasjonen Macmillan Cancer Support og det lokale hospitset Hospice at Home West Cumbria.

- Det er vanskelig å forklare hvor takknemlige vi er for at Gary har gjennomført denne utrolige utfordringen. Den fysiske og mentale styrken han har vist er ikke til å tro, sier Hayley McKay, kommunikasjonsansvarlig for Hospice at Home West Cumbria til BBC.

Massiv støtte

Claire Rowney, innsamlingsansvarlig for Macmillian Cancer Support, mener McKees gjerning legger lista for hvor uselvisk det går an å være.

- Hver eneste dag i år har denne mannen utsatt kroppen sin for et maraton for å samle inn penger for Macmillian og våre venner hos Hospice At Home West Cumbria. Jeg kan bare forestille meg hvor mye selvdisiplin som må til for å oppnå dette, sier hun.

SPENSTIG: For mange er det tøft nok å gjennomføre et halvmaraton i seg selv, men for Jonas Sevaldrud var det ikke nok å bare løpe det. Video: Sevald / YouTube Vis mer

McKee sier han har fått massiv støtte fra kona Susan (47) og de tre barna Alfie (17), Beau (15) og Minnie (10). 15 år gamle Beau har syklet til sammen 8046 kilometer sammen med faren, og den yngste dattera har også løpt sammen med ham.

- Beau ble hjemme da resten av familien dro på ferie til Tyrkia fordi han mente noen måtte være hjemme og lage te til meg, sier 53-åringen.

- Rørende

I tillegg har tusenvis av mennesker fra lokalsamfunnet sørget for å heie på ham hver eneste dag.

- En dag løp jeg sammen med barn fra en spesialpedagogisk skole. Den dagen skilte seg ut. To av dem holdt meg i hendene og smilte mens vi løp - det var svært rørende, sier McKee.

Den lokale restauranten The Hungry Caterpillar bidro til at McKee hadde nok energi ved å levere mat hjem til ham.

- To dager i uka leverte de ferdiglagd mat til meg. Det var mat med høyt innhold av karbohydrater og mye protein - jeg spiste mye ris og grønnsaker, sier McKee til Lancs Live.

Dette er ikke første gang 53-åringen har samlet inn penger med fysiske utfordringer. Tidligere har han syklet Brasil på tvers, løpt 100 maraton på 100 dager og besteget Kilimanjaro.

McKee sier at stuntene er inspirert av hans avdøde far, Victor, som overlevde lungekreft. Faren døde av andre årsaker i 2003.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer