Trebarnsfaren kjøpte sex av ungjenter

En 35-årig trebarnsfar er dømt for å ha kjøpt sex av to jenter under 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  35-åringen kom i kontakt med jentene, som på det aktuelle tidsrommet var 16 og 17 år gamle, via Internett.

I Trondheim tingrett er mannen dømt til betinget fengsel i 60 dager med en prøvetid på to år. Han må samtidig betale en bot på 25.000 kroner.

Overgrepene skjedde i fjor sommer i mannens bil. Tingretten skriver at trebarnsfarens handlinger i utgangspunktet kvalifiserer til ubetinget fengsel.

-Når straffen likevel blir betinget, skyldes dette lang saksbehandlingstid hos politiet, heter det. 35-åringen hadde avgitt en uforbeholden tilståelse.

Uønsket

Trebarnsfaren hadde sex med 16-åringen en gang og 17-åringen to ganger. Tingretten skriver at unge mennesker har et særlig behov for vern mot seksuell utnytting.

-I så måte framstår kjøp av seksuelle tjenester fra unge mennesker som enda mer uønsket og mer straffverdig enn kjøp av seksuelle tjenester fra voksne.

Det er derfor av allmennpreventive årsaker viktig å reagere strengt når det på denne måten avdekkes kjøp av seksuelle tjenester fra barn. Domfelte er en voksen mann, som var de fornærmede overlegen i modenhet og evne til å vurdere konsekvensene av egen atferd. Han var etablert i arbeidslivet og med et ordnet familieliv. Han hadde kontakt med jentene i flere uker.

Mister pc

Handlingene kan ikke unnskyldes eller forklares med at de skjedde på impuls. De framstår derimot som planlagte, både gjennom den forutgående kontakten med de fornærmede og valg av tidspunkt for å møte jentene, konkluderer dommeren.

Påtalemyndigheten fikk samtidig rettens medhold til å inndra pc-en trebarnsfaren hadde brukt i kontakten med de fornærmede.