Trebarnsmor drept av stein

Trebarnsmoren hadde kjørt sønnen på 13 år og to av hans kamerater til idrettshallen i Grimstad da ulykken skjedde. Hun ble truffet av en stein som kom fra et sprengningsarbeid 300 meter unna. Hun omkom på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tragiske hendelsen skjedde kl. 17.15 i går. Sprengningsarbeidet ble utført i forbindelse med et bygg som reises for Ericsson-konsernet.

Satt i bilen

- Den 36-årige Grimstad-kvinnen satt i bilen da en stein på størrelse med en håndball kom gjennom sidevinduet og traff henne i hodet, forteller vaktsjef ved politistasjonen i Grimstad, Tom Wang.

Steinen fløy 300 meter gjennom lufta; over Grimstad gymnas og inn på parkeringsplassen ved Grimstadhallen.
- Arbeiderne som utførte sprengningsarbeidet ringte og varslet oss, forteller vaktsjef Wang.

Alle involverte parter var i går kveld rystet over den tragiske hendelsen i Grimstad.

Kvinnens sønn og kameratene ble tatt hånd om av kommunelegen, presten og faren.

Etterforskes

Skytebasen og arbeiderne på anlegget er alle fortvilet over hva som hadde skjedd. De satt i går kveld i uformelle avhør på politistasjonen i Grimstad.

Det er bedriftslokaler, tre bygg, for Ericsson-konsernet som bygges i Grimstad. Sprengningsarbeidet har foregått i en og en halv til to måneder - og gårsdagens sprengning var en av de siste som skulle gjøres.

TV2 meldte at også Grimstadhallen var påført skader, men Grimstad-politiet kunne ikke bekrefte dette i går kveld.
Politiet sikret hele området og fortsetter i dag etterforskningen av ulykken.

- I sjokk

Arbeidet med Ericsson-konsernets nybygg i Grimstad utføres av Repstad Anlegg A/S i Søgne i Vest Agder. Daglig leder, Arnstein Repstad, kunne i går kveld ikke si noe om årsaken til ulykken.

- Vi er i sjokktilstand over hva som har skjedd, og har selvfølgelig den største medfølelse med de pårørende, sier Arnstein Repstad.
- Saken er under etterforskning av politiet, og vi er også opptatt av å få fram årsaksforholdet, sier daglig leder Arnstein Repstad.

- Både arbeiderne ved anlegget og vi i ledelsen tar dette veldig tungt. Dette er så veldig tragisk, sier Repstad - som i går kveld hadde kontakt med sine arbeidere på telefon fra firmaets kontor i Søgne.

<B>OMKOM:</B> En 36 år gammel kvinne omkom i går i Grimstad da hun ble truffet av en stein som kom fra et spreningingsarbeid.