Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trebarnsmor drept mot skolebuss

En 39 år gammel kvinne døde da bilen hun kjørte kolliderte med en skolebuss med 15 elever. Ulykken inntraff litt før klokka 13 i går. 39-åringen etterlater seg en 11-årig datter, en sønn på 15 år og en stedatter i tenårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 15 elevene fra førsteklasse ved Vestby videregående skole var på vei hjem til Son og Moss, da skolebussen kolliderte med kvinnens Ford Sierra i en uoversiktlig sving. Sammenstøtet sendte bilen over veikanten og 10- 15 meter ned en helling, der den ble stående opp mot et tre. Ulykken inntraff på Garderveien ved Hølen i Vestby kommune.

Sjåføren og noen elever tok seg ned til bilen for å hjelpe kvinnen, men risikoen for at bilen skulle falle videre ned i hellingen, gjorde at de måtte trekke seg tilbake og vente på redningsmannskapene.

Krisehjelp

Kvinnen ble erklært død kort tid etter av politi og redningsmannskaper.

14 av de unge ble kjørt til Vestby lensmannskontor. Der avga de midlertidige forklaringer, og var inne til samtaler med lege og psykiatrisk sykepleier. Bussjåføren fikk også tilbud om krisehjelp.

- Elevene tok situasjonen veldig forskjellig. Noen var veldig preget av den traumatiske opplevlsen, sier operativ uteleder Jan Eivind Myklatun ved Follo politidistrikt.

Ikke autovern

- Det var snøslaps og glatt veibane da ulykken inntraff. Men før vi har resultatene fra Biltilsynets undersøkelser og fra de tekniske undersøkelsene som vi gjorde, kan vi ikke si noe om årsaken, sier Myklatun.

Ifølge NTB har bussjåføren forklart til politiet at kollisjonen skjedde i en sving der bussen begynte å skli.

Camilla Svae (18) kom til stedet rett etter ulykken. Hun kjente både den forulykkede, bussjåføren og alle i skolebussen. Hun kritiserer at ulykkesstedet ikke er bedre skiltet.

- Det er bare vi som bor her som vet at denne strekningen er farlig. Det har vært mange ulykker her. Det må jo skiltes at det er en stor sving her, og det må settes opp autovern.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media