- Trebarnsmor drepte sine barn

Amanda Hamm (27) er arrestert og siktet for å ha druknet sine barn på 2, 3 og 6 år med overlegg. Kjæresten er også tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til i dag ble den amerikanske kvinnen arrestert og siktet for drap på sine egne unger. Også hennes kjæreste, Maurice Lagrone Jr. (28), ble arrestert og siktet i saken, melder nyhetsbyrået AP.

Amanda Hamms tre små barn, Christopher Hamm (6), Austin Brown (3) og Kyleigh Hamm (23 måneder) druknet i det som først ble antatt å være en tragisk ulykke, da bilen smårollingene satt i trillet ned en båtrampe og sank i Clinton Lake.

Lagrone var ikke far til noen av barna.

De angivelige drapene skjedde i Illinois i september, utenfor Clinton - en småby med 7500 mennesker om lag 20 mil sørvest for Chicago. Politiet etterforsket først saken som en ulykke, men skal etterhvert ha fattet mistanke til den 27 år gamle kvinnen.

Sheriff Roger Massey hevder at politiet vet hva motivet for drapene var, men vil ikke opplyse hva dette skal ha vært. På spørsmål om hvordan politiet kan avvise påstanden om at det var en ulykke, opplyser sheriffen at de har sendt bilden ned rampen og ut i vannet flere ganger, for å se hvordan den sank.

- Vårt formål er å motbevise at det var en ulykke, sier Massey ifølge AP.

Amanda Hamm ringte selv nødnummeret 911. Redningsmannskap kom til sjøen i løpet av fem minutter etter at hun hadde ringt og fikk ungene ut av bilen og opp av vannet. Men livene til smårollingene stod ikke til å redde.

Bilen forsvant ned i vannet med fronten først. Dens bakpart hadde sunket mer enn en meter ned i vannet da redningsfolkene kom til stedet. Ifølge et øyenvitne skal barnas mor ha stått på land og grått hysterisk under redningsforsøket. Hun og kjæresten skal ikke ha deltatt i redningen.

Hverken det siktede paret eller politiet har noen gang gitt noen forklaring på hvorfor de og barna var ved båtrampen. De skulle ikke sette ut eller dra opp noen båt. Det er foreløpig heller ikke opplyst om de to voksne var i bilen da den trillet ned båtrampen. Paret har ikke villet kommentere eller snakke om saken i det hele tatt overfor pressen.

De to tiltalte sitter nå fengslet i DeWitt County Jail, begge siktet for tre tilfeller av overlagt drap. Kausjonen er satt til 5 millioner dollar for hver av dem.

Skjedd før

Saken minner en del om en drukningssak i USA fra 1994, hvor tobarnsmor Susan Smith druknet sine to små sønner ved å rulle bilen med de to barna i, ned i en sjø i South Carolina.

Hun hevdet først at en bilkidnapper hadde stjålet bilen med barna, men innrømmet senere å ha rullet bilen, med de to guttene fastspent i setene, ned i sjøen med vilje.

<B>DRUKNET INNESTENGT I BILEN: </B>Disse tre små barna, Christopher Hamm (6), Austin Brown (3) og Kyleigh Hamm (23 måneder), er døde. Politiet tror moren drepte dem med overlegg.<br>Foto: Privat/AP
<B>- DREPTE BARNA SINE: </B>Natt til i dag ble 28 år gamle Amanda Hamms arrestert og siktet for drap på sine egne tre unger. Tre ganger overlagt drap lyder siktelsen. <br> Foto: AP/DeWitt County Sheriff's Department <br>
<B>SIKTET KJÆRESTE: </B>Den siktede kvinnens kjæreste, Maurice Lagrone Jr. (28) er også arrestert og siktet i saken. Lagrone var ikke far til noen av barna. <br> Foto: AP/DeWitt County Sheriff's Department