Trebarnsmor og sjef til tusen

Trebarnsmora Margareth Øvrum (42) har tatt de stegene få kvinner våger å ta. Hun er sjef for 1000 Statoil-ansatte og kjøper varer for 18 milliarder i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Margareth Øvrum har mann, tre barn - på 1 1/2, 12 og 15 år - og ei bikkje, men så ingen grunn til å velge bort karrieren av den grunn.

Øvrum ble den første kvinnelige plattformsjefen i Statoil. Nå har hun gått på land for å lede en av Europas største innkjøpsavdelinger og samtidig drive sikkerhetsarbeid for oljearbeiderne i Nordsjøen.

Den nye Statoil-sjefen i Bergen har også ansvaret for 600000 gjestedøgn på 12 plattformer i Nordsjøen. Det betyr overnatting- og forpleiningsvirksomhet som er større enn den samlede hotellkapasiteten i Stavanger.

Hun har 1000 ansatte i Statoil under sine vinger og besetningsmedlemmer for 70 båter på lønningslista. Trebarnsmora har også ansvaret for seks forsyningsbaser langs kysten og undervannsaktivitetene i Nordsjøen.

- Det er klart jeg har fått en interessant jobb, sier hun.

Flere kvinner

Øvrum bruker mye av sin tid på å gjøre hverdagen mer sikker for oljearbeiderne i Nordsjøen.

Etter flere rapporter om sviktende sikkerhet i Nordsjøen og mye ledelsesrettet kritikk fra oljedirektør Gunnar Berge det siste året har Statoil iverksatt flere nye tiltak. Mellom jul og påske har alle lederne i landorganisasjonen reist ut til plattformene for å snakke om helse, sikkerhet og miljø med sine ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer