Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trebarnsmor ville vinne Wii - døde av vannforgiftning

Drakk 7,5 liter vann uten å gå på do. Nå er familien tilkjent nesten 100 millioner i erstatning.

VILLE VINNE WII: Radiostasjonen KDND-FM utfordret 20 deltakere til en konkurranse om å drikke mest mulig vann uten å gå på do. Vinneren skulle premieres med et spillkonsoll fra Nintendo Wii. Foto: AFP/Scanpix
VILLE VINNE WII: Radiostasjonen KDND-FM utfordret 20 deltakere til en konkurranse om å drikke mest mulig vann uten å gå på do. Vinneren skulle premieres med et spillkonsoll fra Nintendo Wii. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Det var i januar 2007 at trebarnsmoren Jennifer Strange (28) deltok i konkurransen som skulle vise seg å få en fatal utgang, skriver Sky news.

Radiostasjonen KDND-FM i California i USA utfordret de 20 deltakerne til å drikke mest mulig vann uten å gå på do. Vinneren skulle premieres med et spillkonsoll fra Nintendo Wii. 

Tidlig i sendingen spøkte trebarnsmoren med at hun «så gravid ut igjen», men senere klaget hun over både mageonde og hodepine.
Etter konkurransen - der hun kom på andreplass - følte hun seg syk. Senere samme ettermiddag ble hun funnet død i sitt eget hjem.

Nå har retten besluttet at Entercom Sacramento, operatør for KDNDFM radio, må holdes ansvarlige for at 28-åringen døde siden de ikke stoppet konkurransen etter advarsler fra både fra radioverten og en lytter. Familien ble tilkjent over 90 millioner kroner i erstatning.

Stasjonen sparket 10 ansatte etter dødsfallet, men hevdet under rettssaken at kvinnen burde ha visst at konkurransen kunne være farlig.

Entercoms talsmann Charles Sipkins uttalte at Jennifer Strange død er en tragedie og at deres dypeste medfølelse går til hennes etterlatte.

Vannforgiftnig eller hjerneødem er en tilstand der kroppen, på grunn av overdrevent inntak av vann, får en underbalanse av viktige stoffer. Magnesium og kalsium er eksempler på elektrolytter. Disse blant flere typer elektrolytter er alle nødvendige for å ivareta kroppens funksjoner. Det har vært tilfeller der idrettsutøvere har kollapset og besvimt på grunn av vannforgiftning, og noen få tilfeller
med dødelig utgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media