TOK STYRINGA:   Da Helene Antonette Larsen (25) ble vitne til en stygg forbikjøring, dro hun selv hjem til råkjøreren for å si hva hun syntes om kjøringen. Foto: Privat/Google Map
TOK STYRINGA: Da Helene Antonette Larsen (25) ble vitne til en stygg forbikjøring, dro hun selv hjem til råkjøreren for å si hva hun syntes om kjøringen. Foto: Privat/Google MapVis mer

Trebarnsmora Helene (25) troppet selv opp på døra til bilist etter stygg forbikjøring

- Det kokte litt over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På vei hjem til Balsfjord på E8 fra Tromsø med tre barn i bilen opplevde Helene Antonette Larsen (25) søndag ettermiddag en forbikjøring hun reagerte kraftig på.

Strekningen har tidligere vært svært ulykkesbelastet, og slik trebarnsmora ser det kunne det lett endt med en kollisjon også denne dagen.

- En bil dukket plutselig opp bak meg i speilet. Rett før en bakketopp la han seg ut for å kjøre forbi. Jeg så at det kom en bil på vei mot oss over bakketoppen, og tenkte derfor at han kom til å legge seg tilbake igjen. Det hadde han tid til, forteller hun til Dagbladet.

I stedet valgte bilisten å trykke på gassen og fortsette med forbikjøringen.

- Det kom tre biler i mot oss. For å hindre kollisjon måtte de bremse helt ned og stoppe i veikanten, sier Larsen.

Også hun måtte bråbremse for å unngå kollisjon, foreller hun til Nordlys, som først skrev om saken.

Gikk på døra Den farlige forbikjøringen provoserte 25-åringen kraftig. Hun fikk med seg registreringsnummeret på bilen, og ved hjelp av Statens vegvesens opplysningstjeneste fikk hun opp navnet på bilføreren. Navnet tastet hun rett inn i karttjenesten hun har på telefonen.

- Da jeg så at bilisten bodde på den strekningen jeg skulle kjøre, tenkte jeg at nå svinger jeg innom og tar en prat med ham. Jeg var forbanna og gjorde det uten å tenke meg om. Forbikjøringen var veldig stygg og det toppet seg litt for meg. Det kokte litt over, innrømmer Larsen.

Som tenkt, så gjort. 25-åringen sier hun ringte på døra og fortalte mannen hva hun synes om forbikjøringen.

- Jeg var ikke der for å lage bråk, og det sa jeg også. Jeg fortalte at jeg er den bilen du kjørte forbi på Berg og den forbikjøringa var forferdelig dårlig. Jeg sa at jeg har alle barna mine i bilen, og det var ikke noe særlig å oppleve en slik forbikjøring med det kjæreste jeg har i bilen, gjenforteller hun.

- Ydmyk Hun forteller at hun møtte en mann som reagerte med ydmykhet.

- Han sa at han ikke hadde tenkt på at de som ble forbikjørt kunne reagere slik. Han tok til seg min opplevelse, sier hun.

Nå håper Helene Antonette Larsen at bilisten har lært, og er mer forsiktig på veien i framtida.

- Man må huske at det er folk i alle biler. På veien har du ikke bare ansvar for deg selv, du har ansvar for alle du møter. Jeg er ikke den eneste som har unger og familie som jeg er glad i, og som er glad i meg. Alle har noen å miste. Jeg tror folk er for dårlige til å huske på dette, sier hun.

Før Larsen selv oppsøkte mannen, forsøkte hun å ringe politiet, men hun sier at det «var absolutt ingen respons der.»

Hendelsen er ikke registeret i loggen hos politiet i Tromsø
- Må tenke seg om - Vi rykker ut på slike oppdrag hvis vi har anmelding og patruljer i nærheten. Siden de ikke har rykket ut denne gangen vil jeg tro de ikke hadde mannskap til dette akkurat da, sier fungerende seksjonssjef på ordensavdelingen ved Tromsø politistasjon til Dagbladet.

Han sier politiet ofte får telefoner om forseelser i trafikken.

- Vi ser gjerne at folk fortsetter med det, sier han.

Politilederen vil verken fraråde eller råde folk til å gjøre som Larsen, og selv ringe på hos trafikksynderne.

- Det jeg vil si er at folk må tenke seg om og gjøre en nøye vurdering, sier han.

Til høyre i denne saken kan du se videoer av stygge forbikjøringer. Disse videoene viser ikke forbikjøringen denne saken handler om.