Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trebarnsmoren setter sinnene i kok: - Barna mine får 80 julegaver hver

Gavebonanza.

GAVEBONANZA: Trebarnsmoren Emma Tapping har satt igang debatt i Storbritannia etter at det ble klart at barna hennes får omlag 80 gaver hver til jul. Selv mener hun at de ikke blir bortskjemt av den grunn. Foto: Privat
GAVEBONANZA: Trebarnsmoren Emma Tapping har satt igang debatt i Storbritannia etter at det ble klart at barna hennes får omlag 80 gaver hver til jul. Selv mener hun at de ikke blir bortskjemt av den grunn. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den britiske trebarnsmoren Emma Tapping delte et bilde av familiens juletre på Instagram, startet hun en heftig og opphetet debatt på den andre siden av Nordsjøen.

På bildet kan man se at det strengt tatt er mer gaver enn det er juletre, men det er ikke slik at Stanton er gavesentral for hele byen. Dette er nemlig gavene hun akter å gi sine egne barn. Omlag 80 gaver til hver.

Begynner å pakke inn i august TV-kanalen ITV var raskt på banen, og hadde Tapping som en del av sitt program «This Morning». Der kunne hun fortelle at det ikke er slik at hun er rik. Gavefjellet skal være et resultat av langsiktig og nøye planlagt julehandel.

- Jeg er ikke rik i det hele tatt. Jeg starter i januar, og handler gjennom hele året. Jeg benytter meg av hvert eneste tilbud og salg jeg kan. Jeg gjør haugen så stor som mulig, og så begynner jeg å pakke inn i august, sier hun til TV-kanalen.

- Alt i alt er det gaver verdt omlag 1500 pund (litt under 20 000 kroner), og ingenting av det jeg har kjøpt har vært til full pris.

- Skjemmer dem ikke bort Etter at Tapping la ut det opprinnelige bildet på Instagram, var det mange som tok til orde for at dette nærmest var misbruk av barna.

Selv forteller hun at hun gjør dette hvert år, og nekter for at det går ut over barna.

- Sånn jeg ser på det, er det det samme om du kjøper to eller 200 gaver til barna dine. Alt handler om hvordan du oppdrar dem. Barna mine vet forskjellen på rett og galt. De setter pris på alt de får, og er ikke bortskjemt resten av året.

Svarer kritikerne Etter all viraken har Tapping også valgt å legge ut bildet på Facebook. Også her går hun til frontalangrep på sine kritikere.

- Om jeg vil legge ut et nytt bilde av treet mitt? Det kan du være sikker på at jeg vil. Jeg elsker jula og jeg elsker å skjemme bort barna mine i denne høytiden. Jeg jobber hardt året igjennom for dette.

Det som i alle fall er sikkert er at barna til Tapping, to jenter på 13 og ni, og en sønn på 19 måneder, må sette av litt mer tid på oppakking enn den gjennomsnittlige familien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media