Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i London:

Tredje antatte London-terrorist er navngitt

Den tredje antatte gjerningsmannen bak lørdagens terrorangrep i London er navngitt som en marokkansk-italiensk statsborger.


NAVNGITT: De tre antatte terroristene er navngitt som (f.v.) Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane og Youssef Zaghba. Foto: London-politiet
NAVNGITT: De tre antatte terroristene er navngitt som (f.v.) Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane og Youssef Zaghba. Foto: London-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Mannen er navngitt som 22 år gamle Youssef Zaghba fra Øst-London, med både marokkansk og italiensk statsborgerskap. Identiteten bekreftes av britisk politi.

Politiet skriver at Zaghba ikke var i søkelyset til britisk politi eller etterretning i forkant av angrepet lørdag. En rekke italienske medier skriver at moren hans er fra Bologna i Italia - der hun fortsatt bor - og faren fra Marokko.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med mer informasjon om Zaghba, men sier at de ønsker flere opplysninger om de tre navngitte mennene, og ber om informasjon om mennenes bevegelser i dagene og timene før angrepet.

Samtidig opplyser politiet at de tirsdag morgen gikk til pågripelse av en 27 år gammel mann i forbindelse med lørdagens terrorangrep. Mannen ble pågrepet i en leilighet i bydelen Barking i Øst-London.

Alle er navngitt

Mandag friga britisk politi navnene på de to andre antatte gjerningsmennene - 27 år gamle Khuram Butt og 30 år gamle Rachid Radouane, begge med bakgrunn fra Barking i London.

Politiet i London mener at de tre står bak angrepet som krevde sju menneskeliv og skadet 48 mennesker i London lørdag kveld.

Redouane var 30 år gammel og var angivelig marokkansk og libysk statsborger. Han skal derimot ha vært ukjent for politiet, opplyser politiet i pressemeldingen.

Var med i dokumentar

I DOKUMENTAR: Den ene London-terroristen som ble skutt og drept av politiet etter angrepene i London 3. juni, Khuram Shazad Butt, var med i Channel 4-dokumentaren «The Jihadis Next Door», som kom ut i fjor. Se klipp fra den her. Video: Channel 4/ AP DV / NTB Scanpix Vis mer

Butt, en 27 år gammel britisk statsborger født i Pakistan, var den eneste av de tre som var en kjenning av britisk etterretning før angrepet. Det var imidlertid ingen bevis for at han skulle ha planlagt noe angrep, ifølge politiet.

Ifølge The Telegraph og andre britiske medier, var Butt med i dokumentaren «The Jihadist Next Door», som ble sendt på Channel 4. Dokumentaren handler om økningen av ekstrem islamisme i London.

Venner av familien til Butt, som The Daily Mail har snakket med, forteller til avisen at han skal ha blitt radikalisert i 2013 da han begynte å gå til en konservativ moské i Øst-London.

Butt skal også ha vært tilhenger av den forbudte islamistgruppen al-Muhajiroun, som senest forrige måned forsøkte å overtale folk i London om å ikke ta del i det britiske valget, skriver The Guardian.

VI ADVARER MOT STERKE BILDER: Den lokale bakeren, Florin Morariu, filmet de sterke scenene fra Borough Market, like etter at gjerningsmennene hadde angrepet tilfeldige folk med kniver og machete 3. juni. Video: Facebook/Florin Morariu / CNN Vis mer

(Dagbladet/NTB)

Hele Norges coronakart